DOLENJSKI LIST

Dolenjski list
Germova ulica 4
8000 Novo mesto, p.p. 212
(07) 39 30 500
info@dolenjskilist.si
spletno.urednistvo@dolenjskilist.si

nedpontorsrečet
napoved napoved napoved napoved napoved
22°C 13°C 13°C 15°C 16°C
25°C 20°C 22°C 25°C 26°C
jun
26

Skupaj do vodovoda in kanalizacije

3.4.2012 | 10:10

Podpis pogodbe (Foto: M. G.)

Podpis pogodbe (Foto: M. G.)

Sodražica - Župana občin Sodražica in Ribnica, Blaž Pogorelc in Jože Levstek, sta ob koncu tedna s podjetjem Tanko, ki je bilo izbrano med devetimi ponudniki, podpisala pogodbo za obnovo vodovoda Lipovšica -Ribnica in gradnjo kanalizacije v Lepovčah.

Projekt, občini sta bili uspešni po pritožbi na drugem razpisu, v višini 912.000 evrov je v celoti financiran iz evropskega strukturnega sklada. Župana sta poudarila pomembnost skupne kandidature na razpisu za ta sredstva in predvsem vztrajnost, saj je bila razpisna dokumentacija prvič zavrnjena.

Vodovod Lipovšica-Ribnica, dolg sedem kilometrov, so zgradili v času 2. svetovne vojne kot nadomestni za nekdanjo vojašnico v Ribnici. Sedaj se uporablja za vodooskrbo naselij Lipovšice, Nove Štifte, Malih Vinic in Ravnega dola v občini Sodražica ter Sajevca, Dan, Kota, Jurjevice, Bukovice, Opekarske ceste v občini Ribnica. Ta vodovod je prav tako rezervni vir s pitno vodo za celotno Ribnico. Nova kanalizacija v Lepovčah v dolžini kilometra pa bo v marsičem izboljšala okoljske razmere v tem delu sicer novega naselja občine Ribnica. Z deli bodo pričeli po pridobitvi bančne garancije, predvidoma sredi aprila.

M. G.

Komentiraj prispevek

Uporabniško Ime

e-Naslov

Vaš komentar

Izračunajte vsoto ena in šest: