FOTO: Škocjanski gasilci v požaru ostali brez strehe

7.4.2012 | 17:00

Ognjeni zublji so popolnoma uničili streho gasilskega doma v Škocjanu pri Turjaku.

Škode naj bi bilo za več deset tisoč evrov.

Škocjan pri Turjaku - Kot smo na našem portalu že poročali, je davi je zagorelo v podstrešju Gasilskega doma Škocjan pri Turjaku. Slednji je bil zgrajen leta 1923, drugi del stavbe pa pred leti. Gasilci so bili o požaru obveščeni ob pol petih, prvi pa so se z rdečim petelinom spopadli domačini, člani PGD Škocjan. Kmalu so jim na pomoč priskočili še kolegi iz PGD Grosuplje, Šmarje Sap, Ponova vas in Šentjur. Z ognjenimi zublji se je tako borilo 76 gasilcev.

"Ko smo prišli, je bila celotna streha že v plamenih. Uspelo nam je rešiti gasilsko opremo in avtomobile, ki so bili v drugem delu doma. Poleg podstrešja s sanitarijami, je zgorelo še nekaj tehnične opreme in tudi strop doma, ki so ga gasilci odstranili, poškodovana je tudi kulturna dvorana, v kateri so se zbirali krajani," je dejal Martin Tomažin, predsednik PGD Škocjan.

Gasilci so sklenili, da se bodo po velikonočnih praznikih dogovorili, kako bodo sanirali škodo. V celoti naj bi lično stavbo, ki je ponos vasi, obnovili do praznovanja 90-letnice društva prihodnje leto. Požar naj bi domnevno povzročila električna napeljava, škode pa je po prvih ocenah za več deset tisoč evrov.

Besedilo in foto: M. G.

Galerija

Komentarji (3)

7.4.2012Ocenikr eden 
Gasilci in krajani ne dajte se! Mi smo z vami
8.4.2012OceniMarjan 
Kaj je bil dobro zavarovan?
6.7.2012OceniMitja 
Če gasilcem gasilski dom zgori potem so ti gasilci res veliki šlateki.

Komentiraj prispevek