bela krajina

Še ena peticija, tokrat v podporo predelavi gum v Semiču

9.7.2012 | 15:30 | M. B.-J.

Še ena peticija, tokrat v podporo predelavi gum v Semiču

Semič - Pisali smo že, da je v Semiču Civilna iniciativa 2012-za transparentno in zdravo Belo krajino v pičlih 16 urah zbrala skoraj 600 podpisov proti gradnji tovarne Green Line Oil (GLO), ki naj bi v postopku piralize predelovala odslužene avtomobilske pnevmatike.

Še ena peticija, tokrat v podporo predelavi gum v Semiču

A očitno je omenjena tovarna v Semiču močno razdelila javnost. Danes so namreč iz druge iniciative, imenovane Civilna iniciativa za ekološki razvoj in nova delovna mesta, sporočili, da tudi oni zbirajo podpise pod peticijo. Vendar so za razliko od prve iniciative oni za gradnjo prej omenjene tovarne.

Podpise zbirajo pred Žaga-barom in občinsko upravo do četrtka, 12. julija, od 9. do 15. ure ter pred tovarno Iskra od 13.30 do 14.30 in od 21.30 do 22.30.

Več v priponkah.

‹ nazaj

Komentarji (18)

9.7.2012Ocenilojze 
ZA ekološki razvoj. Civilna iniciativa 2012-za transparentno in zdravo Belo krajino. Sežiganje gum predstavlja ekološki razvoj? Odpadki bi se odvažali v drugo občino. V katero pa, lepo vas prosim. Kaj je to kakšna skrita kamera, ahahahaha?
9.7.2012OceniŠokec 
kolk so pa tej otročadi podmazali? Ej, nekomu gre res za nohte. Bo moral kaj vračati, če ne uspe?
9.7.2012OceniŠokec 
kolk so pa tej otročadi podmazali? Ej, nekomu gre res za nohte. Bo moral kaj vračati, če ne uspe?
10.7.2012OceniJoras 
Danes mi je več kot 10 ljudi povedalo, da se počutijo na suho nategnjene s to peticijo. Ti ki so zbirali podpise na štantih, so nekaterim, ki so se želeli pozanimati, lagali v faco, da podpis te peticije nima nobene veze z Jankotom in da podpis te peticije pomeni, da so proti postavitvi obrata v coni. Na nobenem od teh treh štantov ni bilo ne duha ne sluha o tem drugem dokumentu, ki si ga lahko vsak prebere pod tem člankom. Jasno, da so bili ljudje totalno besni, ko so doma prebrali, kaj so zares podpisali. Nekateri so šli baje celo nazaj na štant in zahtevali svoj podpis nazaj, pa jim ga niso želeli izročiti. Namesto tega so jih vabili na predstavitev projekta in novinarsko konferenco, ki naj bi bila danes zvečer pri Badovincu na Jugorju. Res podlo! In to iz strani ljudi, ki so prejšnji teden kričali o zavajanju javnosti... Janko si je zapravil še tisto malo kredibilnosti, kar je je imel.
10.7.2012OceniJoras 
Veliko pove tudi dejstvo, da so Jankotove "štantarje" nagnali izpred žage, ker so očitno zavajali ljudi. Lastnik jim je rekel naj se takoj odstranijo. Potem so se namestili zraven bencinske na parkplac, ki je v lasti Iskre. Ko so v Iskri okrog dveh opazili, da so začeli zbirati podpise pred vhodom v tovarno, so jih takoj nagnali. Zatem so zvedeli še, da se nahajajo na njihovem zemljišču zraven bencinske in so jim prepovedali tudi zadrževanje tam. Tako so popoldne zbirali podpise le še pred občino. Dvomim, da bo kakorkoli drugače danes in do četrtka. Super sposobni zbiratelji podpisov, ni kaj!
10.7.2012OceniŠokec 
Jankotu še ni potegnilo, da je njegov čas že zdavnaj mimo. Vsaj na zadnjih volitvah za poslanca se bi to lahko naučil, ko je izgubil kot "grčka". Vidi pa se, da je ta sežigalnica njegovo maslo. Je kdaj pojasnil svojo vlogo in vlogo SLS pri prodaji Iskre Nemcem? Se ne spomnim. Polona pa tako dela to kar Janko želi.
10.7.2012Ocenipoki 
butalci piroliza ni seziganje!!!!!! seziganje se rece unemu kaj delajo na sterih rokah pa se jih bojite oni vas pa j...
10.7.2012OceniAndreja 
Ali je mogoče kdo pomislil, da ta »otročad« razmišlja o svoji prihodnosti in o tem kje bodo dobili zaposlitev?!!?? Če bo šlo tako naprej in bomo sklepali brez da se prepričamo o tem ali bo nova tovarna res škodovala našim krajev ali gre zgolj za navedbe zdolgočasenih lokalnih »vsevedov«, bodo vsi mladi začeli odhajati s trebuhom za kruhom v druge kraje. In baje na mladih svet stoji???
10.7.2012OceniFranci 
Če so otročadi namenjena izključno slabo plačana fizična dela, v ekološko spornih obratih, kot je obrat pirolizne predelave gum, potem boljše, da se takoj izselijo. Sicer pa tisti, ki so karkoli doštudirali so že itak v službi na senčni strani Gorjancev ali v Ljubljani. Dajte Semiču mir, Metličani so svoje povedali, Črnomaljci pa tudi.
10.7.2012OceniMakaroni 
Kakšni odpadki in druge občine? Kot je znano, ta tovarna ne bo imela nikakršnega odvoza odpadkov od proizvodnje, niti dimnika in bodo saje, ki so sicer odpadek pirolize, predelali s postopkom znotraj tovarne, brez škodljivih vplivov na okolje. Zaradi toliko “znanja” in govorjenja v prazno pa smo kjer smo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava