košarka

Jaka Klobučar se vrača v Krko

26.7.2012 | 17:15 | B. B.

Jaka Klobučar (Foto: I. V., arhiv DL)

Jaka Klobučar (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Iz košarkarskega kluba Krka so sporočili, da so danes podpisali pogodbo s 198 cm visokim branilcem, domačinom Jako Klobučarjem, ki bo avgusta dopolnil 25 let.

Jaka je svojo kariero začel v Krki, nato pa že kot mladinec prestopil v Geoplin Slovanu. Kasneje je zaigral za Union Olimpijo in beograjski Partizan, lani pa po nekaj uvodnih tekmah v sezoni s Krko odšel v italijansko drugo ligo, v kateri je za moštvo Domotecnica Ostuni v povprečno 30 minutah dosegal 13,7 točke, 3,3 skoka in 1,1 podajo na tekmo.

Jaka je s slovensko člansko reprezentanco igral na svetovnem prvenstvu 2010 v Turčiji, na evropskih prvenstvih 2007 v Španiji in 2009 na Poljskem ter na olimpijskih kvalifikacijah 2008 v Atenah.

Priprave od 6. avgusta

Prva članska ekipa Krke bo začela s kondicijskimi pripravami v ponedeljek, 6. avgusta, teden dni za tem, 13. avgusta, pa se ji bodo pridružili igralci, ki te dni s člansko reprezentanco trenirajo v Kranjski Gori, so še sporočili iz kluba.

‹ nazaj

Komentarji (2)

28.7.2012Ocenizora 
živijo če bi bil kaj prepesktiven bi igral v partizanu pa je imel zelo majno minutažo pa tako isto v olimpiji jaz ne vidim neke okrepite v jaki klobučarju. Več naj dajo možnosti mladim saj imajo rezultate. lp
28.7.2012OceniMatija 
Veliko je dejavnikov, zakaj nekdo igra in zakaj ne.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava