dolenjska

Brezdomka Fani Eršte za predsednico države?

1.8.2012 | 10:40 | M. M.

Fani Eršte na letošnjem festivalu Rock Otočec. (Foto: Andrej Matič, arhiv Lokalno.si)

Fani Eršte na letošnjem festivalu Rock Otočec. (Foto: Andrej Matič, arhiv Lokalno.si)

Brezdomka Fani Eršte za predsednico države?

Novo mesto - Na novembrskih predsedniških volitvah se bo po zadnjih podatkih za predsednika države potegovalo šest kandidatov. Spletni mediji danes navajajo, naj bi bila med njimi tudi javnosti neznana Fani Eršte, ki bo predvidoma še danes na novinarski konferenci predstavila svoja programska izhodišča.

Na naše uredništvo vabila Erštetove nismo prejeli, a Fani Novomeščani dobro poznajo, tudi redni obiskovalci festivala Rock Otočec, na katerem je postala svojevrstna ikona. Zato smo poklicali Francija Keka, ki Erštetovo pozna in ki je –kot je znano- na zadnjih predsedniških volitvah leta 2007 za potrebe snemanja filma Gola resnica v volilno tekmo »lansiral« kandidata Arturja Šterna.

A Kek je danes za Dolenjski list kakršno koli povezavo s kandidaturo Fani za predsednico države zanikal. Dejal pa je še, da mu je na letošnjem festivalu omenila, da se jeseni namerava potegovati za omenjeno funkcijo.

Doslej so kandidaturo uradno napovedali sedanji predsednik države Danilo Türk, nekdanji predsednik vlade Borut Pahor, evroposlanec Milan Zver, upokojenec Marko Kožar in neodvisna kandidatka Monika Malešič.

Ali Erštetova s kandidaturo misli resno oz. kdo stoji tokrat za vsem skupaj, naj bi bilo torej znano danes popoldne. Mogoče gre za novinarsko raco v času kislih kumaric, novo »filmsko potegavščino« ali pa smo dejansko dobili tretjo žensko kandidatko za predsednico države v zgodovini samostojne države.

‹ nazaj

Komentarji (24)

1.8.2012Ocenidolenc 
svašta.....
1.8.2012Ocenibutec &butec 
Daleč je že prišla, ..... naša država.......!!!
1.8.2012Oceni46564564 
Tisti, ki je tole objavil, si pa res zasluži takega predsednika.
1.8.2012OceniJanez J. 
Gospa Fani je glavna kandidatka naše dolenjske frakcije SDS in podprli jo bomo z vsemi silami. Vso podporo imamo tudi od Vatikana in njegove franšize v naši državi. To podporo bomo morali sicer posebej plačati, ampak ni problema, saj so vsi popi že šli v akcijo in pri nedeljskih nabirkah, po skupni molitvi za Fani med verniki kroži posebna košarica z napisom "Fani".
1.8.2012Ocenistane 
bo kar v redu. če je janša lahko predsednik vlade je lahko tudi ona na eni od funkcij. tu se gre samo še za službice.
1.8.2012Ocenigustl 
janša bi bil tudi klošar, če ne bi imel take sreče, da ga je udba 1988 leta zaprla in ga stregla s čufti.
1.8.2012Ocenimarjan 
Janez, če ti nisi bolan, me naj kokla brcne. Škoda, da so te naučili pisat. Bi blo boljš, da bi regradove lučke pihal.
1.8.2012Ocenifani 
dragi ljudje. lahko pljujete po meni,kolikor vas je volja. vem kdo sem in kaj sem. vaše mnenje me ne zanima. lep dan vam želim. Ps. hvala vsem, ki me podpirate-ni vas veliko--ampak ste!!!!!! Fani Eršte
1.8.2012OceniAlan Harper 
Fani,zakaj kandidirate,če že v štartu veste,da "iz te moke ne bo kruha"???
1.8.2012OceniAlan Harper 
Pa še nekaj Ga.Fani. Če želite postati prva predsednica Države Slovenija, se najprej naučite pravopisa.....,ker če boste predsednica se boste morali tega naučiti.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava