dolenjska

FOTO: Sedma straška salamiada

14.4.2013 | 09:25 | M. Ž.

Najboljši na straški salamijadi (z desne) Boštjan Žagar, Peter Selak in Janez Lenart ter najboljši straški salamar Jože Henigman st. (Foto: M. Ž.)

Najboljši na straški salamijadi (z desne) Boštjan Žagar, Peter Selak in Janez Lenart ter najboljši straški salamar Jože Henigman st. (Foto: M. Ž.)

FOTO: Sedma straška salamiada
Prvih deset salam.

Prvih deset salam.

Straža - Straško turistično društvo je sinoči uspešno izpeljalo že sedmo salamiado. Najboljšo podolgovato suhomesnato dobroto je v oceno prinesel Janez Lenart iz Tomažje vasi, drugo mesto je tako kot lansko leto pripadlo Petru Selaku iz Vinice pri Šmarjeti in tretje Boštjanu Žagarju iz Jagodnika. Letos so prvič izbrali tudi najboljšo straško salamo, izdelal jo je Jože Henigman st. iz Jurke vasi, ki je sicer pristal na osem mestu in prejel zlato medaljo.

Šestčlanska komisija je pod vodstvom poznanega salamarja Miloša Muniha pod drobnogled vzela 49 salam izdelovalcev iz vseh koncev širše Dolenjske, kar je sicer nekoliko manj kot lani, o njihovi kakovosti pa pričajo rezultati, saj jih je 16 prejelo srebrno in 14 zlato priznanje.

Za najboljšimi tremi so se do desetega mesta zvrstili: Marica Zorc iz Stana, Marjan Papež iz Jablana, Turistična kmetija Škrbina iz Vinice pri Šmarjeti, Brane Kren iz Novega mesta, Jože Henigman st. iz Jurke vasi, Milan Janežič iz Škocjana in Tonika Daničič iz Kompolj. Na razglasitvi rezultatov so obiskovalci lahko salame pokusili, za zabavo pa je skrbel ansambel Šrangarji.

‹ nazaj

Galerija (40)

IMG_0019
IMG_0020
IMG_0022
IMG_0027
IMG_0029
IMG_0032
IMG_0035
IMG_0036
IMG_0037
IMG_0038
IMG_0040
IMG_0042
IMG_0043
IMG_0045
IMG_0046
IMG_0047
IMG_0049
IMG_0050
IMG_0051
IMG_0052
IMG_0053
IMG_0055
IMG_0058
IMG_0059
IMG_0062
IMG_0065
IMG_0070
IMG_0073
IMG_0074
IMG_0075
IMG_0077
IMG_0079
IMG_0080
IMG_0083
IMG_0088
IMG_0090
IMG_0094
IMG_0096
IMG_0097
IMG_0101

Komentarji (1)

15.4.2013Oceniškocjančanka 
Najbolša salama v Straži : Škocjanska, najbolši kruh v Beli cerkvi : Škocjanski Čestitke obema.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava