kronika

18-letnika je zbil pijani voznik BMW-ja

1.5.2013 | 07:55 | M. K.

V trčenju z BMW-jem vozniku skuterja (kljub uporabi čelade) ni bilo pomoči. (Foto: PU Novo mesto)

V trčenju z BMW-jem vozniku skuterja (kljub uporabi čelade) ni bilo pomoči. (Foto: PU Novo mesto)

Sinoči, nekaj pred 21. uro, se je na Ljubljanski cesti v Novem mestu, kot smo poročali, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl voznik kolesa z motorjem. S Policijske uprave Novo mesto nesrečo danes podrobneje pojasnjujejo, poleg tega popravljajo podatek o starosti tragično preminulega skuterista. Star je bil 18 in ne 17 let.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni voznik osebnega vozila BMW X6 peljal po Ljubljanski cesti v Novem mestu iz smeri izvoza avtoceste Karteljevo proti nakupovalnemu središču BTC. V Veliki Bučni vasi je zapeljal na nasprotno stran in zadel 18-letnika, ki se je s skuterjem peljal po svoji strani ceste. Trčenje je bilo tako silovito, da je 18-letnik na kraju (kljub uporabi varnostne čelade) umrl.

Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal pri vozniku avtomobila 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku (ali po starem - dober promil alkohola v krvi). Odrejen je bil strokovni pregled.

Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica ob sodelovanju okrožne državne tožilke ter policistov postaje prometne policije in policijske postaje Novo mesto. Na kraju je strokovno pomoč nudila forenzična strokovnjakinja sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto.

Ljubljanska cesta iz smeri izvoza avtoceste A2 Karteljevo proti krožnemu križišču "Situla" je bila zaradi ogleda kraja, odstranjevanja posledic in čiščenja vozišča od 21.00 do 02.00 ure zjutraj zaprta. Obvozi so bili urejeni.

Voznika osebnega vozila bodo po pridobljenih rezultatih strokovnega pregleda kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novem mestu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen do osmih let zapora in prepoved vožnje motornega vozila, še sporočajo s PU Novo mesto.

‹ nazaj

Komentarji (20)

1.5.2013Oceniaaa 
Joj! Naj voznika preganja slaba vest celo življenje! Sožalje svojcem!
1.5.2013OceniMil 
K kdo ve kdo je lastnik bmwja?
1.5.2013OceniMiška 
Lizing hiša. Voznik je pa drugo vprašanje ...
2.5.2013Ocenifff 
Z.Z. 38 let Nm
2.5.2013OceniZlatko 
http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/samaritan-usmiljen-samo-za-svoj-zep
2.5.2013Ocenimobi 
in najverjetneje - telefoniada
3.5.2013Ocenikren 
škoda fanta pa še tolk je imel življenja pred sabo,R.I.P sožalje svojcem.....ja alkohol nesodi za volan,to ni nbenmu za prvoščit, žalostno res.....
3.5.2013Ocenizaskrbljena 
Kdo je pa fant? Je iz Nm?
4.5.2013OceniJe 
Iz NM je, ja. Kakšnih 300m od doma ga je ubil.
4.5.2013Ocenihitra izterjava 
Iz Kamenc je. Peljal se je z dela.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava