gospodarstvo

Akrapovič vladi: Pričakujemo stabilno poslovno okolje

8.10.2013 | 07:40 | M. K.

Proizvodne hale Danfossa v Črnomlju je kupil Akrapovič. (Foto: arhiv DL)

Proizvodne hale Danfossa v Črnomlju je kupil Akrapovič. (Foto: arhiv DL)

Igor Akrapovič, ustanovitelj in lastnik ivanškega podjetja Akrapovič. (Foto: J. A., arhiv DL)

Igor Akrapovič, ustanovitelj in lastnik ivanškega podjetja Akrapovič. (Foto: J. A., arhiv DL)

Črnomelj - Predstavniki družbe Akrapovič in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so se včeraj sestali na sedežu Občine Črnomelj. Sestanek so sklicali po dopisu, ki ga je črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič avgusta naslovila na predsednico vlade in ministrstvo po tem, ko jo je družba Akrapovič obvestila o moratoriju večjih investicijskih projektov, tudi o zamiku gradnje skladiščno proizvodnega objekta v Črnomlju. Podjetje se je tako odločilo zaradi napovedanih davčno fiskalnih ukrepov.

Igor Akrapovič je včeraj ponovil, da objekt v Črnomlju, kamor namerava preseliti celotno proizvodnjo in distribucijo, še vedno namerava zgraditi, a s časovnim zamikom. Od vlade in ministrstva pričakuje vzpostavitev stabilnega poslovnega okolja, v katerem bi podjetje vsaj za obdobje desetih let ali več vedelo, kakšne obremenitve lahko pričakuje. Še posebej je izpostavil izredno visoke obdavčitve plač za visoko kvalificirane strokovnjake, zaradi česar ti odhajajo v tujino.

Županja Mojca Čemas Stjepanovič je ponovno opozorila na slabe ceste, predvsem na preveliko zavlačevanje z začetkom gradnje 3. razvojne osi. Prisotni so se strinjali, da je nujno treba zagotoviti tudi visoko napetostno daljnovodno povezavo Kočevje – Črnomelj, da se Beli krajini zagotovi stabilno napajanje z električno energijo.

‹ nazaj

Komentarji (24)

8.10.2013Ocenixy 
kako je potem s to 3. osjo, kaj se tu dogaja? Kakšen je pol tudi ta časovni zamik, ko bo Akrapovič gradil? Kdaj lahko ljudje v BK pričakujejo nova delovna mesta?
8.10.2013Ocenioven 
Delavnih mest še zlepa ne bo v Beli krajini. Imamo ljudi na občini ki skrbijo samo za sebe.
8.10.2013OceniBik 
Dej Oven crkni ze enkrat.
8.10.2013Ocenioven 
Bik kje so rezultati vašega dela? Nezaposlenost, minimalne plače.............
8.10.2013Oceničrnomalc 
Kaj ne vidite,da vsi sestanki pri županji nimajo rezultatov.Očinarji gledajo res samo za sebe in svojo žlahto.Črnomalci MORAMO zamenjati vodstvo občine-saj ne vedo kaj govorijo in kaj naj bi delali. Rezultatov NI sejnine pa SO.
9.10.2013Ocenilepi dasa 
uh ah uh ah Če sem lepa, če sem atraktivna, kar pogosto vprašam se. Te objamem, k tebi se privijam, ti pa sploh ne zmeniš se. Rada bi se v hipu prelevila v lepotico iz nebes. Da bi v petek pozno zvečer odpeljal me na ples. Daj odpelji me na ples -ala bi. Ma prosim pelji me na ples -ala bi. Ne sprenevedaj se saj veš -šala lala lala li No daj odpelji me na ples. Plesala bi. Ma prosim pelji me na ples -ala bi. Ne glej na uro dobro veš -šala lala lala li Da to je igra dveh teles. uh ah uh ah Še sem lepa, še sem atraktivna, in obleka všeč ti je. Manikura, nova top frizura, malo še naličim se. Nisem kriva, če sem zapeljiva, to pač zdaj moderno je. Vzemi me v svoje roke in zavrtiva se. Daj odpelji me na ples -ala bi. Ma prosim pelji me na ples -ala bi. Ne sprenevedaj se saj veš -šala lala lala li No daj odpelji me na ples. Plesala bi. Ma prosim pelji me na ples -ala bi. Ne glej na uro dobro veš -šala lala lala li Da to je igra dveh teles. Solo Daj odpelji me na ples -ala bi. Ma prosim pelji me na ples -ala bi. Ne sprenevedaj se saj veš -šala lala lala li No daj odpelji me na ... ...uh , ah, uh, ah, ples.
9.10.2013Ocenislon 
Oven živi v času samoupravnega socializma kjer država-občina skrbita za firme in minimalne plače. Koja si ti budala? Kaj ma občina z zaposlenostjo i minimalnimi plačami? A slovenski župani urejajo zaposlenost in minimalno plačno? ... ni kaj ime imaš primerno.
9.10.2013Ocenitito 
prešle pare za beograd !!! to vam je samostalnost ....... vse ste prodali!!! kdo je zdaj kriv za vse vaše afere zadnjih 22 let nimate za burek
9.10.2013OceniJana 
Na Vašem kanalu gledam pogovor z gospo Valči Plut, ki je tudi sicer poznam iz Iskre. In misel: Plutova bi bila odlična županja občine Črnomelj. Res je dobra. To rabi Črnomelj.
9.10.2013OceniJure 
jaz sem istega mišljenja kot Jana

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava