dolenjska

Kmalu nov razpis za ravnateljico OŠ Šentjernej

22.2.2014 | 17:10 | L. Markelj

Renata Zupanc Grom. (Foto: L. M.)

Renata Zupanc Grom. (Foto: L. M.)

Šentjernej - Svet Zavoda OŠ Šentjernej je od nedavnega spet popoln. Kot je povedala mag. Renata Zupanc Grom, ki je z novim šolskim letom po neuspešnem postopku izbire nove ravnateljice kot vršilka dolžnosti prevzela vodenje OŠ Šentjernej, te dni namerava sklicati svet zavoda. Ta bo na prvi seji izmed svojih članov izvolil predsednika, ter se nato lotil vseh tekočih nalog, med drugim bo lahko hitro prišlo tudi do razpisa za delovno mesto ravnatelja šole, saj je Zupanc Gromova v. d. ravnateljice lahko največ leto dni, to je do 30. septembra.

Znani novi člani sveta zavoda

Lanski inšpekcijski postopek je namreč pokazal, da so mandati kar petih članov sveta zavoda, predstavnikov delavcev, in treh predstavnikov sveta staršev, sporni in niso bili izvoljeni zakonito. Pravilno so bili izvoljeni le člani lokalne skupnosti. Ker svet šole ni bil popoln, so bile potrebne nadomestne volitve. Najprej so izvolili tri predstavnike sveta staršev in sicer Sebastjana Brežnjaka in Aleksandra Furarja, ki predstavljata starše otrok iz šentjernejske šole, ter Sabino Krnc iz podružnice Orehovica. 4. februarja so na šoli izpeljali še nadomestne volitve kandidatov za predstavnike delavcev. Predloge sta zbirala tako sindikat delavcev, ki je na šoli zelo močan, kot zbor delavcev šole. Predstavniki delavcev v Svetu zavoda šole so postali: iz Šentjerneja Zdenka Bobočajič, Dušanka Prah, Anita Furar in Slavica Jordan, iz orehovške šole pa Mojca Kruh.

‹ nazaj

Komentarji (11)

22.2.2014OceniBrbuč 
Najboljše, da kar Grom ostane, da bo mir pri hiši!
23.2.2014Ocenibull 
Čudno, da je prejšnji svet šole nezakonit samo v primeru izbire ravnatelja, za vse druge sklepe, ki so bili v času treh let sprejeti med drugimi tudi razdružitev vrtca od šole, pa je zakonit??? A ni to malo čudno????? IN TAKO SE ZADEVE POPUCAJO POD PREPROGO, IDEMO DALJE!!!!
23.2.2014Ocenipotemtakem 
Najbolje, da ostane tako kot je. Gospa Zupanc Gromova je končno naredila red na OŠ Šentjernej! Vika pa naj raje kandidira za županjo občine Šentjernej. Mislim, da ima dobre šanse, spoloh pa zato, ker CI sploh še nima kanditata.
23.2.2014Ocenijan 
pozabljate na Tadejo, ki je bila in je tukaj Vikina žrtev.Upam samo, da ni deležna mobinga. In da se spet prijavi. Gromova pa gre nazaj v znanstvene sfere, od koder je začasno tudi prišla v Šentjernej.
23.2.2014Ocenidolenc 
Da ne bo ponovno napačen postopek. Kdo skliči svet JZ,?. V članku piše talko kot, da ga bo sklicala v.d. Sindikat v JZ pa je sploh pomembna zadeva, zato pa je JS tako uspešen, npr. v zdravstvu, upravi...Večini še vedno odgovarja, da se nič ne spremeni.
23.2.2014Ocenibull 
jan upaš, da se Tadeja zopet prijavi, kaj nisi prebral kakšen je svet šole, saj nima šans. Točno to so hoteli poleti Vikin kader, ki je v šoli večinski,da bi prišlo do novega razpisa,kjer bo Viktorija imela zopet šanso biti voljena in če bolje prebereš članek sta mož in žena Furarja v nasprotnih interesnih skupinah eden predstavlja starše drugi pa šolske, že to dosti pove..........
24.2.2014Ocenipotemtaken 
Ja, Jan, na Tadejo sem "pozabil", ker vem, da ne bo kandidirala. Saj ni nemumna!
24.2.2014OceniJan 
uoam, da je Tadeja nič kriva nič dolžna vložila tožbo. Pa ne, da bo spet Vika? Gospa Zupanc Gromova je tako samo začasno. ALi pač so tudi tu drugačni interesi?
24.2.2014OceniMajda 
K JE ANITA FURAR KEJ U ŽLAHTI Z DRUGIM ČLANOM ALEKSANDROM FURARJEM? JE TO DRUŽINSKI SVET ŠOLE? UPAM, DA NE. Furar se pa vsepovsod ponuja.
25.2.2014Oceniney 
Anita Furar in Aleksander Furar sta mož in žena in oba sta v svetu in predstavljata nasprotne interese, v tem primeru vsaj za moje pojme je to sporno. Žal je tako v naši državi, da si lahko nekdo ,ko je nekaj let v vodstvu , zaposluje svoj kader in s tem pridobi svojo večino, gradi svoj imperij in vlada in ga nič ne zanima ali je ustanova ljudska ali privat......

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava