kočevsko-ribniško

Odziv Občine Kočevje na organiziran shod delavcev Rotisa

27.3.2014 | 07:45 | J. A.

Okoli 150 protestnikov se je včeraj zbralo na mestni ploščadi v Kočevju. (Foto: M.L-S., arhiv DL)

Okoli 150 protestnikov se je včeraj zbralo na mestni ploščadi v Kočevju. (Foto: M.L-S., arhiv DL)

Kočevje - Včeraj smo poročali, da je bil v Kočevju protest zaradi odločitev tamkajšnje občine v zvezi z zbiranjem ponudb za nakup nepremičnin, ki jih potrebuje Podjetniški inkubator Kočevje (PIK). Svojo plat zgodbe je v sporočilu za javnost zapisal tudi župan Vladimir Prebilič. V celoti ga objavljamo v nadaljevanju.

"Občina Kočevje je januarja letos objavila zbiranje ponudb za nakup poslovnih prostorov za potrebe PIK. Poslovni prostori so morali izpolnjevati določene pogoje, recimo, da je lokacija v kočevski dolini, da je namenska raba za proizvodne in poslovne potrebe, da imajo prostori možnost razdelitve na več samostojnih delov (najmanj 5), da mora biti pripadajoče zemljišče dovoljšne velikosti za razširitev obstoječih/postavitev dodatnih objektov, da mora imeti dostop do javne ceste, primeren za tovornjake, da mora imeti vsa gradbena in uporabna dovoljenja, najvišja ponujena cena do 300.000,00 EUR.

V pridobivanju ponudb si je Občina Kočevje pridržala možnost, da ne izbere nobenega ponudnika. Na povpraševanje je prispela ena (1) ponudba in sicer od podjetja ROTIS, ki je ponudil v odkup svoje prostore na Trdnjavi.

Komisija je ponudba označila kot neustrezno zaradi:

- Možnost razdelitve na vsaj pet delov sicer teoretično obstaja, vendar bi bili tako pridobljeni deli zelo nefunkcionalni brez neposrednih izhodov do cestišča;

- Dostop do javne ceste s tovornjaki je otežen, z izrednim prevozom pa sploh nemogoč. Poti so v solastnini, ustreznih služnosti ni;

- Del objekta (najnovejši, star par let) ni vrisan v kataster stavb, posledično nima uporabnega dovoljenja;

- Pripadajoče zemljišče je sicer dovolj veliko, vendar pa razširitev objekta ni mogoča (ker vmes poteka cesta oziroma pot), postavitev dodatnega pa vprašljiva (odmiki od poti, proge, itd…).

Ponudnik, podjetje Rotis, je bil v začetku marca obveščen, da se njegova ponudba ne sprejme. Pri čemer je treba povedati še, da je g. Črnkovič jasno izpostavil, da novih zaposlitev ne načrtuje.

Poudariti moramo, da je Občina Kočevje g. Črnkoviču ponudila dve rešitvi, in sicer nakup parcele v Coni Lik 2, kjer je m2 17 EUR, ter lokacijo v neposredni bližini obstoječega Rotisa, kjer mu je bila ponujena cena 14 EUR po m2.

Občina Kočevje bo pri svoji odločitvi ostala, ne nazadnje je bila tudi odločitev svetnikov Občinskega sveta, da Občina Kočevje za potrebe novih inkubirancev odkupi prostore podjetja Gramiz v stečaju.

Smo pa vedno pripravljeni na pogovor in reševanje težav, še posebej ko gre za dobrobit ljudi in menimo, da na ulici težav ne bomo rešili."

‹ nazaj

Komentarji (1)

19.4.2014OceniKunstelj 
A so bli protestniki v uniformi?? Če shod ni bil prjavljen je blo treba vse zaprt in prefedrat!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava