dolenjska

Na nebu jugovzhodne Slovenije usposabljanje vojaških pilotov

14.4.2014 | 07:05 | STA

Usmerjevalci ognjene podpore (Foto: MORS)

Usmerjevalci ognjene podpore (Foto: MORS)

Za potrebe usposabljanja usmerjevalcev združenega ognja bodo piloti 152. letalske eskadrilje Slovenske vojske med ponedeljkom, 14. aprila, in petkom, 18. aprila, na območju jugovzhodne Slovenije izvajali letalske prelete na višinah med 200 in 3000 metri. Med vajo se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji.

Letenje bodo izvajali v ponedeljek in četrtek na območju Vrhovega pri Sevnici, v torek na območju Mokronoga, v sredo in petek pa na območju Šentjanža pri Sevnici. V četrtek bodo preleti letal potekali v času od 16. do 20. ure, ostale dni pa v času med 10. in 14. uro, so sporočili iz ministrstva za obrambo.

Vojaški piloti bodo prelete izvajali z letali PC-9M Hudournik. Načrtovano letenje bo dnevno potekalo z intenzivnostjo dveh letal, pri tem pa bodo po navedbah ministrstva upoštevali predpise, ki urejajo letenje na nizkih višinah z zrakoplovi Slovenske vojske.

‹ nazaj

Komentarji (2)

15.4.2014Oceniimont 
Vojski bi bilo potrebno pobrati pol denarja,ker ne rabimo ne letal,ne oklepnikov,oni pa letajo kot da so v ukrajini!
15.4.2014OcenijAN 
Tako kot jih nismo rabili 20 let nazaj, pa nismo jih rabili 70 let nazaj, pa nismo jih rabili 100 let nazaj... pa nikoli nikoli nikoli. Kako se eni po 20 letih svobode hitro udomačite v domačem naslanjaču, pa mislite kako je svoboda samoumnevna. Ob teh turbulentnih časih se vam zdi še ta minimum vojske ki jo imamo; odveč. Res pametno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava