kronika

V dveh prometnih nesrečah dva poškodovana

19.4.2014 | 18:20 | J. A.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Danes ob 4.37 se je na cesti Krško-Sevnica (v kraju Gunte) prevrnilo osebno vozilo. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa ter počistili cestišče. Reševalci NMP ZD Krško so poškodovanca oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v Bolnišnico Brežice, so sporočili z brežiškega centra za obveščanje.

O nesreči so nas obvestili tudi dežurni na novomeškem centru za obveščanje, in sicer je ob pol dvanajstih na cesti Novo mesto – Trebnje, v bližini naselja Selo pri Zagorici v mirnopeški občini, voznik osebnega vozila zapeljal s ceste in pristal v obcestnem jarku. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so voznika oskrbeli na kraju in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so požarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in izvlekli vozilo na cestišče.

Zagorelo grmičevje

Okoli enajste je v naselju Anovec v krški občini zagorelo grmičevje in podrast. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Zdole so požar, v izmeri okoli 1,5 hektarja, pogasili. Preprečili so širitev ognja na bližnji sadovnjak in gozd. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Zdole. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Zavohali plin

Nekaj pred poldnevom so v Naselju heroja Maroka v Sevnici začutiti vonj po plinu. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so z detektorjem za plin izmerili prisotnost plina, vendar ni bilo prekomerne koncentracije. Intervencija tako ni bila potrebna, obveščene pa so bile vse pristojne službe.

Našel ročno bombo

Dopoldne je občan v naselju Brezovica pri Črmošnjicah v gozdu našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske regije sta odstranila in na varno shranila ročno bombo, angleške izdelave, ostanek druge svetovne vojne.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava