kronika

Trčila avto in avtobus, policiste pričakal v lokalu

23.4.2014 | 10:25

Trčila avto in avtobus, policiste pričakal v lokalu

Včeraj okoli 6. ure je na na cesti med Dvorom in Žužemberkom 42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtobus, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. A avtobusu je bilo 18 potnikov, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan.

42-letni povzročitelj nesreče je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi kršitev so policisti izdali plačilni nalog v višini 1800 evrov in tri kazenske točke.

Pijan trčil in odšel na pijačo

Okoli 11.30 pa je na Glavnem trgu v Novem mestu 59-letni voznik Renaultovega espacea pri premiku vzvratno trčil v avtomobil oškodovanca in peš zapustil mesto prometne nesreče. Policisti so ga izsledili v bližnjem lokalu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,43 miligrama alkohola (2,97 gramov alkohola na kilogram krvi).

59-letni povzročitelj naj bi alkohol užival tudi po nesreči, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar je opravljanje strokovnega pregleda odklonil. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli, na sodišče pa naslovili obdolžilni predlog.

Zaradi nepravilnega premika z vozilom, zapustitve mesta prometne nesreče, odklona odrejenega strokovnega pregleda, uživanja alkoholnih pijač neposredno po nesreči in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je določena globa v višini 2820 evrov. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Po gorivo

Med 18. 4. in 22. 4. je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil okoli 100 litrov goriva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava