Denarja za tribuno na Portovalu ne bo

24.4.2014 | 12:30

Stadion na Portovalu bo še naprej "krasila" le zahodna tribuna (na fotografiji), občina pa je zapravila tudi priložnost, da bi kandidirala za sofinanciranje pokritja velodroma. (Foto: B. B.)

Stadion na Portovalu bo še naprej "krasila" le zahodna tribuna (na fotografiji), občina pa je zapravila tudi priložnost, da bi kandidirala za sofinanciranje pokritja velodroma. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Ministrstvo za šolstvo in šport je pred dnevi objavilo rezultate razpisa za sofinanciranje investicij v javno športno-rekreacijsko infrastrukturo, pri čemer je vlogo mestne občine Novo mesto za sofinanciranje prve faze gradnje vzhodne tribune Portoval zavrglo z obrazložitvijo, da ne izpolnjuje razpisnih pogojev.

Na rezultate razpisa so se danes odzvali v Športni zvezi Novo mesto, kjer so "neprijetno presenečeni nad načinom prijavljanja mestne občine Novo mesto."

"Sklepamo, da se je občina prijavila na razpis z nepopolno dokumentacijo. Zaradi tega je bila njena vloga zavržena. V Športni zvezi se upravičeno sprašujemo, zakaj se je občina prijavila z napačnim oz. z nepopolnim projektom, ker vemo, da bi se lahko prijavila s projektom pokritja velodroma v Češči vasi, ki je po našem vedenju izpolnjeval zahtevane pogoje. Tako je občina zapravila možnost pridobiti pomembna finančna sredstva za vlaganje v športno infrastrukturo. Ne samo, da je zapravljena možnost, zapravljena so tudi sredstva, ki bi jih lahko koristneje porabili kako drugače. V Športni zvezi Novo mesto, v izogib ponavljanju neuspešnih praks prijav na javne razpise, zahtevamo, da se o tako pomembnih zadevah odloča tudi ob prisotnosti Športne zveze in na strokovni ravni," so zapisali v sporočilu za javnost.

B. B.

Komentarji (31)

24.4.2014Ocenijaz 
In sedaj se bodo kregali klubi med seboj, kaj in kako bi bilo bolj potrebno, namesto da bi nekdo zbrcal občinske nesposobneže iz njihovih stolčkov. Boris - fino bi bilo izvedeti, zakaj je bila dokomunetacija nepopolna.
24.4.2014Oceniuroš 
zanimivo, očitno v Ljubljani poznajo ozadje - knjižničar in njegov prijatelj (lastnik dolenjca) imata švoh zveze. Koliko časa bo komentar obstal - cenzura dela
24.4.2014Ocenirobert 
Najbolj žalostno je, da zadeva nikogar ne preseneča, saj je to še en dokaz o SPOSOBNOSTIH NOVOMEŠKE MAFIJSKE IN SKORUMPIRANE OBČINSKE ZALEGE, ki se požvižga na vse in veselo melje dalje. Dajmo se le malo spomnit obljub o dvoranah, pa financiranjih RICA, raznih zaposlovanjih (občina - Zarja - Študijska... ko tle zmanjka placa pa po vezah v kakšno Hipo ipd., banko, TPV,...). Ene in iste face, grem po lavor, da ne bomo bruhal naokrog.
24.4.2014Oceninogometaš 
dokumentacija je bila nepopolna, zaradi poditkanj športnih lobijev ki že desetletja vztrajno in marljivo minirajo vse kar se dogaja v zvezi z nogometom.. in to z nesposobnostjo nima veze.. le z pokvarjenostjo in žlehtnobo....
24.4.2014OceniDolenjec 
Zakaj ni bilo popolne dokumentacije: zato, ker MO Novo mesto sama sebi ni dala soglasja, ki je še manjkalo za pridobitev gradbenega dovoljenja - pogoj za sredstva! v 2014 se tudi še to dogaja!!! Namen določenih, ki so rušili to zadevo je bil dosežen (Kobe Jože, Križman Rafko, Novak Mojca). Pa veselo na volitve jeseni, ko bodo kandidirali za fotelje!!! Neumni smo res Dolenjci.
24.4.2014OceniMatija 
Zakaj naj bi Kobe Jože, Križman Rafko in Novak Mojca rušili projekt?
24.4.2014Oceninogometaš 
le zakaj... je pa to proti interesom vseh normalnih ljubiteljev športa.. in otrok, ki so tako prikrajšani za plavalni bazen..res- BRAVO!!!
24.4.2014Ocenijože iz brezic 
Športni delavci, ljubitelji športa, pošteni novomeščani, do kdaj boste še trpeli te id"ote na funkcijah.Glavni akterji bodo šli kmalu v penzijo, čeprav so naredili veliko slabega za šport in mlade v nm. To ne more biti res kaj m delajo.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
24.4.2014OceniVinko 
Jože. Ne bodite naivni. Tile ki so pred penzionom že vzgajajo nove mladiče, ki bojo še bolj pokvarjeni n umazani kot so oni sami... takoimenovani 'podmladki' .. saj je križman tam nekje s slavčijem, pa z dvema mladičema ko pozirajo pred posajeno lipo.
24.4.2014OceniSlavka Kocjan 
Lepa hvala za bazen. Otroci Vam bojo hvaležni. Politiki v dobro Novega mesta. Parodija.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava