dolenjska

Silvo Mesojedec bo končal gladovno stavko

3.6.2014 | 11:40 | T. J. G.

Silvo Mesojedec naj bi v četrtek nehal gladovno stavkati, v tem času je izgubil 9 kilogramov.

Silvo Mesojedec naj bi v četrtek nehal gladovno stavkati, v tem času je izgubil 9 kilogramov.

Ljubljana - Kot kaže, je Silvo Mesojedec, ki pred vlado RS na Gregorčičevi v Ljubljani vztraja brez hrane že od 29. aprila, le prišel do dogovora in bo končal gladovno stavko. Za takšno skrajno obliko se je odločil, ker nikakor ne more priti do pravice, čeprav mu je pravnomočno pritrdilo tudi sodišče.

Kot pravi, je žrtev goljufanja njegovega nekdanjega podjetja Semenarna, ki je skupino delavcev, da bi prišlo do denarja z razpisa za spodbujanje zaposlovanja in samozaposlovanja, prezaposlilo na drugo podjetje Semfin, ko je potekel predpisan rok zaposlitve, pa so jih prezaposlili nazaj na prejšnje podjetje. Ker je Mesojedec v tem času zbolel, so se ga znebili oziroma ga krivdno odpustili za stvar, ki se je zgodila v času, ko je bil na dopustu.

»Izkušnja gladovne stavke je neprecenljiva. Le tako sem namreč lahko spoznal čut odgovornosti krivca za mojo kalvarijo, to je Semenarne d.d., pa tudi politike in njenega odziva do življenjske težave navadnega državljana. Prav tako pa sem spoznaval odzive navadnih državljanov do težav nekoga, ki se je odločil na tak način opozoriti na krivice, ki se v današnji Sloveniji dogajajo,« je danes povedal Silvo Mesojedec in dodal, da bo v četrtek zaključil 38-dnevno stavko.

»Moj boj je rodil določene sadove. V kolikšni meri, je odvisno od Semenarne, ki ima čas do jutri, da sporoči svojo odločitev glede na pisni poziv podjetja Semfin d.o.o., ki je sklep sodišča izpolnil. Sedaj je torej na Semenarni, da izpolni pogodbo o prenosu delavcev, katero je podpisala. O vsem tem bom spregovoril na novinarski konferenci na mestu moje stavke na pločniku na Gregorčičevi v četrtek ob 12.uri. Prisoten bo tudi David Kavčič, lastnik Semfin d.o.o., katerega je Semenarna izkoristila za pridobitev državnih sredstev,« je še povedal.

Zvočni zapisi

Silvo Mesojedec bo končal gladovno stavko

‹ nazaj

Komentarji (10)

3.6.2014OceniJos 
končno. Je bilo že mene strah za njegovo življenje. Prekrasno družino ima, da bi vse skupaj dal za to skorumpirano in j...no državo.
3.6.2014OceniJan 
Žalostno je, da živimo v državi, kjer je potrebno gladovno stavkati, da prideš do tega, kar ti pripada po zakonu. Sramota za pravno državo.
3.6.2014OceniJože 
Meni se sdi da je pridobil kakšnih 10,Kg ni videti da bi shujšal,e gdo nepozna tegale tička bi ga drago plačal.
3.6.2014Oceniztodic 
Žalostno da mora negdo svoje zdravlje riskirat da doseže tisto kar mu pripada počakajmo na končni rezultat tem falotom v državi je malo mar samo zase znajo poskerbet
3.6.2014OceniLiberalno gospodarska stranka Kobe 
Žalostno je, da se je v SLO z gladovno stavko potrebno boriti za svoje pravice. Naravnost TRAGIČNO PA JE DA 600.000 DRŽAVLJANOV SLOVENIJE NEPROSTOVOLJNO GLADOVNO "stavka" vsak dan SAJ NIMAJO KAJ JESTI IN TO ISTOČASNO KO SE JE NA DESETINE MILIJARD DAVKOPLAČEVALSKEGA DENARJA NAMENILO ZA SANACIJO TAJKUNSKIH KREDITOV.
3.6.2014OceniJJ 
Kaj ga je JJ obiskal ? Pa Ivan G. iz Novga mesta ?
3.6.2014Ocenicigan 
Jaz sem ga obiskal, ker se toliko zavzema za cigane.
4.6.2014Ocenigustl 
Kandidat SDS na volitvah za državni zbor in to menda 2x . Dobil cca 30 % glasov. In tak vrhunski kader si ni sposoben najti nove službe. Lepa slika naše politike. Verjetno bi bil tudi Kekec brezposelen, če mu ne bi stranka zrihtala službe.
4.6.2014Ocenixy 
Mar je kaj važno v kateri stranki je kdo, če se mu zgodi krivica? Torej, ker ni v moji stranki je prav, da se mu je to zgodilo. Zato pa je Slovenija tu kot je. Če bi znali tako levi kot desni izločiti barabe iz svojih vrst in znali v dobrobit državljanov tudi skupno reševati probleme, bi nam vsem bilo lepše. Dokler pa bomo en drugemu privoščili nesrečo in pljuvali po tistih, ki morebiti drugače mislijo od nas pa nam ni pomoči. Sprašujem se, kakšni ljudje so to, ki drugemu privoščijo nesrečo? Vsakega lahko doleti krivica. Kako bi se počutil ob privoščljivih komentarjih? Kam gre ta družba?
5.6.2014Oceniharko 
no,je tip vsaj svojo postavo nazaj dobil,se splača stradati,pa glumiti malo....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava