dolenjska

Izredni inšpekcijski nadzor na OŠ Šentjernej kaže na nepravilnosti

5.7.2014 | 13:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Izredni inšpekcijski nadzor na OŠ Šentjernej kaže na nepravilnosti

Šentjernej - Poročali smo že, da je Svet zavoda OŠ na seji 23. junija odločal o novi ravnateljici šole in s šestimi glasovi izbral dosedanjo ravnateljico šole Viktorijo Rangus, protikandidatka in sedanja vršilka dolžnosti ravnateljice mag. Renata Zupanc Grom pa je dobila štiri glasove podpore.

Mag. Renata Zupanc Grom.

Mag. Renata Zupanc Grom.

A izbrana kandidatka še ni bila uradno imenovana oz. potrjena, saj bo svoje mnenje v mesecu dni podal še minister za šolstvo in šport, nato pa bo spet odločal Svet zavoda. Minister seveda že ima v rokah sklep o izbiri z vso dokumentacijo, a te dni je dobil še ugotovitve izrednega inšpekcijskega nadzora na šoli, ki je bil to sredo, in kažejo na nepravilnosti pri delu Sveta zavoda.

Kot je za javnost povedala vršilka dolžnosti ravnateljice ter tudi kandidatka za novo ravnateljico Renata Zupanc Grom, je inšpektorica ugotovila nepravilnosti pri izboru kandidatke za ravnateljico na seji. Sporen je konflikt interesov pri glasovanju članov sveta, ki sta zakonca in od katerih je eden v sorodstvu z eno od kandidatk za ravnateljico, z Rangusovo – o čemer je obvestila Komisijo za preprečevanje korupcije. O kršitvah kolektivne pogodbe za vzgojo in izobraževanje glede sodelovanja sindikata s Svetom zavoda (sindikalna zaupnica je bila odstranjena s seje), in netransparentno delovanje Sveta zavoda, saj so zapisniki s sej kljub pobudi vršilke dolžnosti nedostopni vsem zaposlenim na šoli in so na vpogled le s podpisom v tajništvu šole, pa je inšpektorica obvestila Inšpektorat RS za delo in informacijsko pooblaščenko.

Predsednica Sveta zavoda Slavica Jordan pravi, da so v Svetu zavoda delali in bodo delali v skladu s časovnico, ki so jo sprejeli in potrdili vsi člani sveta zavoda, ter v skladu s poslovnikom in z glasovanjem vseh članov sveta zavoda, o rezultatih inšpekcijskega nadzora pa ni bila obveščena.

Več o vsem v četrtkovem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (39)

5.7.2014OceniOpazovalec 
kjer kure razkopujejo gnoj je pač tako kot je, treba bo pripeljat petelina
5.7.2014Ocenibull 
Lansko leto je bil konflikt Viktorija vs. Tadeja, letos konflikt Viktorija vs. Renata........ Viktorija nič kriva vsi drugi so krivi ne? Norec tudi govori, da so vsi drugi nori...
5.7.2014OceniVinko 
tov. gromova je mojega prijatelja prepričevala da je bila SFRJ demokratična država :-) ..ona naj se prime STM pa bo..
5.7.2014OceniZnanec 
Vinko... Pa še prav je imela.. Takrat si ti imel službo, plačko, kupil si si hišo ( staro sicer, pa vendar ) .... Po osamosvojitvi pa si službo izgubil, jo na carini spet dobil in spet izgubil .... Kaj počneš danes? Samo politika??
5.7.2014OceniDolenjec 
Nimam nič s tem perjem, ki leti po Šentjerneju, pa vendar lahko komentiram, da je Gromova ena redkih, ki sodi zgolj po strokovnosti in ne sprejema ljudi v službo preko veze. In to je danes vredno podelitve Nobelove nagrade in ne samo mesta ravnateljice, čeprav je tudi ta nagrada že omadeževana, saj je to lastnost, ki je skoraj nihče med podobnimi nima.
6.7.2014Ocenipotemtakem 
Ravnateljica ali ravnatelj šole bi moral biti iz naše občine doma. Ni pa vsak dovolj usposobljen za to delo, četudi je domačin. Kolobociji, ki je nastala, še ni videti konca! Bojim se, da bo nazadnje ravnatelj kakšen osebek, ki je trenutno aparatčik sedanjega glasovalnega stroja, človek, ki je pripravljen za nekaj sto EUR več na mesec narediti cel kup gnilih kompromisov, podpisati pakt tudi s hudičem, potem pa še samega hudiča nategniti. Vsa dogajanja kažejo na to, da se nekaj kuha: Najprej Vika ni dobila podpore koalicijskih svetnikov, potem jo je dobila, potem je bila izvoljena, no, zdaj spet izrednii inšpekcijski nadzor... A ni to malo čudno? Kdo vleče niti v ozadju in kdo kupčka z glasovi svetnikov? Bojim se, ampak, res se bojim, da bomo za ravnatelja OŠ nazadnje dobili enega zamaščenega debelinkota, ki mu je kredibilnost lastnih besed in dejanj tuja, svoj politični propad, ki ga čaka na lokalnih volitvah, pa bi rad nadomestil z dobro plačanim delovnim mestom ravnatelja.
6.7.2014OceniOpazovalec 
Petelina med kure, tazga, tapravga, da bo ta kokodajsanja utišal in jih bo spravil v red, seveda pa ne daj bože, da bi bil to res tisti o katerem govori - @ potemtakem, če se bo pa v šentjerneju še to naredlu, pol nam pa res ni več pomoči , pol bo pa moral kragelj prletet
6.7.2014Ocenipzdurka 
mihovškega debeluharja za ravnatelja- pa saj to je čisto noro
6.7.2014Oceniney 
Mislim, da bi morali največ gledati na glas staršev, ki jih je mnogo več kot učiteljev in svetnikov in ki svoje otroke zaupajo v šolo....Razlika v vodenju je očitna. Ga. Renata vodi šolo bolj strokovno, napredno in sodelujočo s starši in učitelji. To razliko so starši občutili zato so se tudi odločili in dali svoje glasove ge. Renati,saj znajo ceniti delavnega ravnatelja pri katerem se delo pozna.Tudi učitelji so dali večino glasov ge. Renati zato, ker cenijo njeno strokovnost in delo...
6.7.2014OceniVinko 
@znanec- očitno besede 'Demokracija' ne obvladaš, saj drugače nebi pisal takih neumnosti...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava