kronika

Dva zastrupljena in evakuiran blok zaradi pozabljene hrane

19.7.2014 | 08:50 | M. K.

Dva zastrupljena in evakuiran blok zaradi pozabljene hrane

V Brežicah, na Maistrovi ulici, je sinoči nekaj po 19. uri v večstanovanjskem objektu zagorela hrana, ki jo je moški pozabil na štedilniku. Posredovali so gasilci PGD Brežice, Brežice-okolica, Bukošek in Obrežje, pomoč gasilcev PGD Cerina pa ni bila potrebna. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja, odstranili hrano s štedilnika, prezračili in pregledali stanovanje ter stanovanjski blok. Prav tako so v sodelovanju s policisti evakuirali stanovanski objekt. Reševalci NMP ZD Brežice so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom prepeljali dve osebi v brežiško bolnišnico. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Minulo noč ob pol enih je v Gornji Lokvici, občina Metlika, zagorelo v gospodarskem objektu zraven stanovanjske hiše. Ogenj, ki je uničil ostrešje objekta, velikega 4x7 metrov, so pogasili gasilci PGD Lokvica in Metlika. Zaradi hitre intervencije se ogenj ni razširil na stanovanjsko hišo v neposredni bližini.

Včeraj ob 14.45 je v bližini Ceste dolenjskega odreda v Višnji Gori, občina Ivančna Gorica, občan našel neeksplodirano ubojno sredstvo. Na kraj je odšel pripadnik Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije. Na varno je odstranil minometno mino Brixia, kalibra 45 mm, italijanske izdelave, ostanek II. svetovne vojne.

Včeraj okoli 17. ure so na Grabnu v Novem mestu pri zemeljskih delih prekinili optični telekomunikacijski vod. Posledično je bil do popravila prekinjen oz. moten telekomunikacijski promet na relaciji Novo mesto – Krško. Dežurni delavci Telekoma so napako odpravili.

Sinoči ob 23.39 so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja v stanovanjskem bloku. Obveščene so bile vse službe.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava