bela krajina

Schengenfest od danes s polno paro

1.8.2014 | 13:15 | STA

Zvezda "predvečera" je bil Vlado Kreslin. (Foto: Nataša Urbančič)

Zvezda "predvečera" je bil Vlado Kreslin. (Foto: Nataša Urbančič)

Vinica - Po sinočnji "check-in" zabavi se Schengenfest danes začenja zares. Na otvoritveni večer bodo nastopili južnoafriški rap-raverji Die Antwoord, dogajanje na glavnem odru bodo krojili še Laibach in Kiril, na elektronskem odru pa dance dvojec Klangkarussell. "Schengenfest vikend bo prvi sončni vikend tega poletja," je za STA povedal predstavnik organizatorja Bojan Rojko.

V soboto bodo glavni oder med drugimi zasedli 2cellos, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow in Stroj Machine. Na elektronskem odru pa bo nastopila drum and bass zasedba Loadstar.

Nedelja bo minila v pričakovanju koncerta finskih hard rockerjev H.I.M. Na glavnem odru bo nastopil tudi britanski band Morcheeba in slovenska zasedba Muff. Elektronsko glasbo pa bo vrtel slovenski didžej Valentino Kanzyani.

"V primerjavi z drugimi slovenskimi festivali, na primer izključno enozvrstnim Metaldays, je Schengenfest največji slovenski kamping festival glasbe različnih zvrsti od popa in rocka do elektronike. Festival pa je največji tudi zaradi izbora skupin, ki je že na svetovni ravni," je dejal Rojko.

Kljub pomladnemu poletju organizatorji glede na predprodajo vstopnic ne pričakujejo upada obiska. Vse aktivnosti bodo potekale tudi v primeru dežja, je še dodal predstavnik organizatorja.

Sedmi zaporedni, "pravljični" Schengenfest poleg "najbolj bogatega programa doslej" uvaja tudi številne novosti. Prvič v zgodovini festivala so uvedli dodatni dan, dan pred uradnim pričetkom festivala. Na predvečeru festivala so nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, 2B in didžeji FCKN DJs.

Novost letošnjega festivala zvoka in zabave je zamenjava kamp prostora in koncertnega prizorišča. Kamp je preseljen pod vznožje hriba, kjer so bili v prejšnjih letih postavljeni odri, tako je do plaže ob Kolpi mogoče priti direktno iz šotorišča. Prizorišče glasbenih dogodkov pa je na mestu, kjer je bil prejšnja leta kamp.

Festival poleg koncertnega dogajanja ponuja tudi številne obrobne aktivnosti. Mojstri ravnotežja so postavili slackline park, obiskovalci bodo lahko ravnotežje lovili tudi na waterlineu, ki je napeljan čez Kolpo.

Za zabavo gostov čez dan bodo poskrbeli žonglerji in oblikovalci balonov. Smeh bo odmeval tudi z dnevnega odra, kjer gostujejo komiki stand up kluba 10tka.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava