kočevsko-ribniško

Kočevje dobiva občinsko blagajno

12.8.2014 | 09:10 | B. B.

Foto: Občina Kočevje

Foto: Občina Kočevje

Kočevje - Jutri, 13. avgusta, ob 8. uri bo v Kočevju začela delovati t.i. občinska blagajna, ki bo občanom omogočala, da bodo položnice za posamezne storitve lahko plačevali na enem mestu z gotovino in brez provizije. Prvo položnico bo plačal župan Vladimir Prebilič in s tem simbolično odprl novo pridobitev.

Občinska blagajna bo delovala v pritličju občinske stavbe na Ljubljanski cesti 26, in sicer v ponedeljek in petek med 8. in 10. uro ter 11.30 in 13.30 uro, v sredo pa med 8. in 11. ter med 13. in 16. uro. V ta namen je občina preuredila eno od pisarn v pritličju, kar jo je stalo okoli 15.000 evrov, in zaposlila enega javnega uslužbenca, ki bo poleg blagajne opravljal še drugo dela povezana z računovodstvom. V letošnjem letu je v proračunu občine za ureditev in delo občinske blagajne načrtovanih 40.000 evrov.

Občani bodo na občinski blagajni lahko plačevali položnice ponudnikov, s katerimi je občina Kočevje podpisala pogodbo za inkaso. To so OŠ Ob Rinži, OŠ Zbora Odposlancev Kočevje, OŠ Stara Cerkev, Oš Ljubo Šercer, Glasbena šola Kočevje, Knjižnica Kočevje, Vzgojnovarstveni zavod Vrtec Kočevje, Zdravstveni dom Kočevje, Javni zavod za šport Občine Kočevje, Pokrajinski muzej Kočevje, Ljudska univerza Kočevje, Dom starejših občanov Kočevje, Komunala Kočevje d.o.o., Hydrovod Kočevje d.o.o., RTV Slovenija ter Recinko d.o.o., Kočevje. Kot so sporočili z občine, si bodo prizadevali, da občanom ponudijo še več možnosti za plačilo položnic različnih ponudnikov.

‹ nazaj

Komentarji (2)

21.8.2014OceniKunstelj 
Upam, da ne pride blagajna v roke MORISa.
30.8.2014OceniMiško 
Kunstelj, ne boj se za blagajno. Tonček je na Dobu in z Jonezom igrata klavir!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava