kronika

Zemeljski plaz na Tolstem Vrhu

16.8.2014 | 07:10 | M. K.

Na Tolstem Vrhu so že pred leti imeli težave s plazom. (Foto: arhiv; M. L.)

Na Tolstem Vrhu so že pred leti imeli težave s plazom. (Foto: arhiv; M. L.)

Zemeljski plaz se je kot posledica močnega deževja včeraj pozno popoldne utrgal med cerkvijo in cesto na Tolstem Vrhu, občina Šentjernej. Zemljino, ki se je vsula na cestišče, so odstranili delavci javnega podjetja EDŠ in postavili ustrezno signalizacijo. O dogodku so bile obveščene pristojne občinske službe.

Sinoči ob 20.17 so v naselju Velike Lese v občini Ivančna Gorica v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Krka.

Ob 21.10 pa so na Mestni ploščadi v Kočevju posredovali gasilci PGD Kočevje in delavci Elektro Ljubljana, ker je zagorela svetilka javne razsvetljave. Dežurni električar je odklopil elektriko na javni razsvetljavi. Gasilci so ohladili svetilko in kable, katerih izolacija se je stopila.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Elektro Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog danes med 9. in 11. uro na območju transformatorskih postaj Dana Mirna 2 in Dana 3.

‹ nazaj

Komentarji (1)

16.8.2014OceniTolstivrhčan 
Na tem mestu se je pred tremi leti utrgal plaz. Občina je naročila sanacijo, ki jo je nekdo izvedel pa tudi dobil plačano. Nato je župan Šentjerneja zahteval, da morajo vse zidanice imeti žleb, vodo pa speljano stran od ceste. Ker naj bi za plaz bilo krivo to, ker se voda iz streh steka na cesto. Kaj pa bi župan rekel sedaj na to, ko imajo vse zidanice pravilno speljane žlebe? Kdo je pa sedaj kriv? Plaz je na glavni cesti proti deponiji Leskovec. Nastal pa je zaradi nestrokovnega dela lokalnega gradbinca, kateri bi moral prevzeti odgovornost in brezplačno sanirati plaz.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava