dolenjska

Začenja se 28. straška jesen

29.8.2014 | 14:00 | M. Ž.

Utrinek z lanskoletne povorke, ki je nosila naslov Iz roda v rod. (Foto: M. Ž., Arhiv DL)

Utrinek z lanskoletne povorke, ki je nosila naslov Iz roda v rod. (Foto: M. Ž., Arhiv DL)

Straža - Z današnjim predavanjem o tehnologiji pridelave prosa, ki bo ob 16. uri na kmetiji Derčar v Podgori, in žetvijo prosa uro kasneje se začenja 28. straška jesen. Osrednja turistična prireditev občine Straža bo tako kot je v navadi postregla z vrsto dogodkov, v katerih bo vsak našel nekaj zase. Letos jih je domače turistično društvo v sodelovanju z občino do naslednje nedelje, ko bo osrednja prireditev s povorko, ki tokrat nosi podnaslov Moj dom, pripravilo 24.

Naj jih izpostavimo le nekaj - jutri se bo začela 2. likovna kolonija, v nedeljo bodo Derčarjevi gostili še predavanje o prosu v prehrani, mlačev prosa in pokušino jedi iz prosa, v ponedeljek bo krvodajalska akcija, v torek, 2. septembra, srečanje pohodnikov straškega društva upokojencev s sosednjimi upokojenskimi društvi, dan kasneje bodo odprli javno razsvetljavo in kanalizacijo Potok-Prapreče.

Posebej pester bo prihodnji konec tedna. V petek, 5. septembra, bo potopisno predavanje po Slovaški, Poljski in Češki ter evropskem prvenstvu v raftingu, sprejeli pa bodo tudi mladinsko reprezentanco Slovenije v raftu, ki so jo zastopali člani rafting kluba Gimpex Straža. Sledilo bo srečanje vinogradnikov in spust lučk po Krki. V soboto bo med drugim ob 17. uri 4. tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko za pokal Straže, v nedeljo pa bodo poleg omenjene povorke, ki bo ob 14.30 sredi Straže, ocenjevali naj zabojček zelenjave iz straške doline, na voljo bodo domači pridelki in izdelki rokodelskih obrti. Dogajanje bodo sklenili s tradicionalno gasilsko veselico.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava