dolenjska

Za Škedljevo hišo se je sprožil zemeljski plaz

15.9.2014 | 07:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Za Škedljevo hišo se je sprožil zemeljski plaz

Cerov Log - Hudo deževje te dni v šentjernejski občni ni povzročilo le hudih poplav, ampak je sprožilo tudi številne zemeljske plazove. Kot je povedal predsednik Gasilske zveze Šentjernej Aleš Medle, so jih našteli sedemnajst, največji je v Tolstem Vrhu, sicer pa so v glavnem manjši in k sreči niso zasipali cest ali kako drugače ogrozili varnost, razen eden.

Marjetka in Janez Škedelj

Marjetka in Janez Škedelj

Najbolj nevaren plaz se je sprožil v Cerovem Logu in ogroža stanovanjsko hišo Škedljevih. Zgodilo se je v petek ponoči, ko je nekaj po polnoči močno zagrmelo. S hriba se je zadaj proti hiši zrušilo okrog 150 kubikov zemlje, zaradi česar je po besedah gospodarja Janeza hiša, ki je že bolj stara, malo popokala, svoje pa bo gotovo naredila tudi vlaga. Nekaj dreves je malce poškodovalo tudi streho. Kot je povedala gospodinja Marjetka, so se zelo prestrašili, in prve dni sta doma čez noč ostala le Janez in sin Tilen, sama pa je z dvema otrokoma, 12-letno Natalijo in 7-letnim Janom prespala pri prijateljici. Zdaj vsa družina spet spi doma, vsi skupaj pa močno upajo, da jim pri sanaciji deležni kake pomoči.

Pri razvažanju vreč s peskom je pomagala tudi županska kandidatka Viktorija Rangus.

Pri razvažanju vreč s peskom je pomagala tudi županska kandidatka Viktorija Rangus.

Včeraj so imeli Škedljevi kar nekaj pomembnih obiskov. Med drugim sta jih obiskala predsednik države Borut Pahor ter predsednik Vlade RS Miro Cerar s partnerico, kot so povedali, pa jih je nekajkrat prišel pogledat tudi šentjernejski župan Franc Hudoklin.

V galeriji je še nekaj fotografskih utrinkov s prizadevanj v pripravi na nedeljsko noč v Mršeči vasi in Zameškem, ki jih je posnel Šentjernejčan Stane Bregar. Domačinom so od jutranjih ur pri polnjenju in razvažanju protipoplavnih vreč pomagali tudi občani s šentjernejske strani Krke. Voda je takrat močno naraščala, vsaj tri centimetre na minuto.

‹ nazaj

Galerija (18)

PLAZ01
PLAZ02
PLAZ03
PLAZ04
PLAZ05
PLAZ06
PLAZ07
PLAZ08
PLAZ09
PLAZ10
PLAZ11
PLAZ12
PLAZ13
PLAZ14
PLAZ15
PLAZ16
PLAZ17
PLAZ18

Komentarji (20)

15.9.2014Ocenibutec&butec 
Prišel pogledat... ja...a je to dovolj?
15.9.2014Oceniptjln 
bravo,županski kandidati,,,pa bo kšn glas več! moj bo šu kar albertu,,,tako lepo mogočno stoji,kot hrast v krakovski hosti,,,,viki se pa pozna,da je športnica,,,,,je vrečo držala
15.9.2014Oceniopazovalec 
Kako ste ljudje zleht!!ce zupan pride pogledat,je narobe,ce nebi prisel,bi blo se bolj narobe...ja od pokoncne drze ne vem ce se kaksna vreca dvigne........zupan pa najboljs k bi se razkopal na vseh koncih da bi bli vsi srecni....dejte k pameti pridet,pa rajsi objavite kolk pa kdo bo priskocil pomagat.rajsi povej ptjln ce bi druzino pod streho vzel ci bi blo treba......ce ne pejt pa v kurnik kure tlacit....aja ce ga sploh imas pa ce je kaksna kura not!!!
15.9.2014OceniJože 
Ti si isti sposobnež kot Berto,kako bi vodil občino nevem?Odkar je regijski precednik je izstopilo precej članov iz SDS,to je njegova sposobnost.
15.9.2014Ocenigbbgp 
Res se bunite zaradi vseh mogočih bedarij. Župan je seveda moral prihajati na oglede kraja in v tem ne sme biti nič spornega. Kar pa se tiče kandidatke in bertota, pa vedo samo tisti, ki smo bili tam, da so bili edini ki so prišli pomagati polniti vreče nam gasilcem in domačinom. Pripeljal se je tudi drugi kandidat Samo s prisklednikom g. Mikcem, ki pa sta tam obstal le 30 min in se resnično le fotografiral, ob odhodu pa sta imela popolnoma čiste roke..
15.9.2014OceniSlovenec 
Jože, res je, da so izstopili nekateri člani, bolj točno SDS se jim zahvalila za (ne)sodelovanje take vrste. Odkar je Albert Pavlič prevzel regijo in končno pričel delati red so rezultati več kot vidni. V Žužemberku je podpora SDS narasla iz 10% na 45%, v Šentjerneju je SDS zmagala na državnozborskih volitvah, v Črnomlju po novem odbor dela odločno, v Novem mestu je članstvo povečalo za več kot 50 novih članov… Res je, da odhajajo nezadovoljneži in nergači, res je pa tudi, da prihaja vedno več novih članov, res pa je še, da je v zadnjem obdobju razlika v članstvu v korist novih vključitev preko 100 članov.
15.9.2014OceniJože 
Slovenec mislim da me neboš zavedel,v sds se je vključilo 100.novih članov me veseli,koliko jih je izstopilo pa nimaš podatka?Prosim poglej si današnjo anketo pa boš videl dragi slovenec kje ste ,ispod 9%.Tako slabo kar se jaz spomnim še ni bilo.Lep pozdrav pa brez zamere.
15.9.2014OceniBakerman 
Zakaj pa ni nikjer napisano koliko let je gospod Škedelj spodkopaval pesek izpod tistega hriba in koliko kamijonov peska je odpeljal od tam? Sedaj pa ubogi gospod pomagajmo mu. Fuj!
16.9.2014OceniAndrej Mikec 
@gbbgp, tudi tebe odkrito povabim na špricer, bi se verjetno lahko kaj pogovorila o priskledništvu, čistih rokah med drugim pa tudi o prijateljski pomoči, poleg tega bi rad spoznal takega junaka kot ti, ki pomaga ljudem, ko tako piše se pa skriva. Imaš res čiste namene ? Svaka ti čast junačino !
16.9.2014OceniGasilec 
Samo, Andrej , Luka ( sem tudi tebe videl, da si bil z njima ) , tako dela SDS, s takimi komentarji bi vas radi onesnažili, ker se vas bojijo na volitvah. Bojijo se da boste pobrali več kot oni in drugi skupaj. Blatenje po imenu in diskriminiranje ; to so njihove metode, drugače ne znajo. Fantje iz CI, peljite stvar naprej, kot ste jo začrtali in skupaj bomo zmagali .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava