dolenjska

Nada Pepelnak in 20 somišljenikov izstopilo iz SDS

15.9.2014 | 11:05 | J. A.

Na prejšnjih lokalnih volitvah je Nada Pepelnak kandidirala za županjo (aktualni župan Trebnjega Alojzij Kastelic jo je potem imenoval za podžupanjo), na predstavitvi programa sta tedaj Bogdana Brilj in Boštjan Koncilja sedela ob njenem boku, zdaj pa so med njimi očitno nastala velika trenja, prevelika, da bi lahko bili vsi v isti stranki. (Foto: J. A., arhiv DL)

Na prejšnjih lokalnih volitvah je Nada Pepelnak kandidirala za županjo (aktualni župan Trebnjega Alojzij Kastelic jo je potem imenoval za podžupanjo), na predstavitvi programa sta tedaj Bogdana Brilj in Boštjan Koncilja sedela ob njenem boku, zdaj pa so med njimi očitno nastala velika trenja, prevelika, da bi lahko bili vsi v isti stranki. (Foto: J. A., arhiv DL)

Nada Pepelnak (Foto: J. A., arhiv DL)

Nada Pepelnak (Foto: J. A., arhiv DL)

Trebnje - V trebanjskem odboru SDS je prišlo do hudih trenj, kar kaže sporočilo za javnost, ki ga je v imenu 21 članov tega odbora poslala Nada Pepelnak, do pred kratkim predsednica tega odbora, na prejšnjih lokalnih volitvah tudi kandidatka za županjo.

Podpisani (na prvem mestu je Pepelnakova) so protestno izstopili iz SDS. Da se v stranki nekaj dogaja, je bilo jasno že, ko smo preverjali kandidature za župana v občini Trebnje, kajti, da SDS ne bi imela svojega kandidata, je zelo nenavadno.

V izjavi za javnost, ki jo v priponki objavljamo v celoti (poleg tudi podpise), so med drugim zapisali, da so bili delovni in prizadevni, vendar so jim kljub temu onemogočili vložitev kandidatnih list za lokalne volitve.

"Imamo izkušnje, imamo znanje, verjeli smo v program in delovali v interesu lokalnega okolja. To je zmotilo nekatere vodilne in vodstvo regije SDS, ki je v zadnjem trenutku vložilo kandidacijske liste, sestavljene iz "novih" oseb, ki naj bi predstavljali tudi nas. Zato, spoštovani volivci in volivke, vas obveščamo, da se ne moremo poistovetiti z na novo predlaganimi kandidati. Ne predstavljajo naših vrednot in jih ne podpiramo. Protestno izstopamo iz stranke, ki omogoča in podpira kršenje lastnih pravil in 51. člena Zakona o lokalnih volitvah."

Poklicali smo Marjana Koželja, ki je bil do včeraj v. d. predsednik trebanjskega odbora SDS, je eden tistih, ki od danes niso več člani te stranke. Pojasnil je, da so trije člani trebanjskega odbora, ki jih je tukajšnji izvršilni odbor (IO) pred kratkim zaradi njihove nedelavnosti izključil iz IO, s pomočjo glavnega tajništva SDS v Ljubljani začeli solirati, naštel je tudi imena: Bogdana Brilj, Boštjan Koncilja in Franci Kepa.

"Naš IO je speljal postopke za lokalne volitve kot je treba, po zakonu, oni pa so nas zrušili in svoje kandidatne liste sestavili brez naše vednosti," je povedal Koželj, razočaran nad ravnanjem stranke v Ljubljani. Poudaril je, da se v stare lokalne razprtije nikoli ni mešal, saj sta se z ženo v trebanjski odbor priključila pred tremi leti, ko se je njihova družina priselila na Dolenjsko, pred tem pa je bil svetnik SDS v Ljubljani.

"V odboru smo delali kot ena družina, bili smo zelo delovni, morda celo najbolj na Dolenjskem, očitno je šlo to nekaterim v nos. Pepelnakovo 100-odstotno podpiram," je še rekel.

Izjava za javnost SDS [.pdf](109 kB)

‹ nazaj

Galerija (1)

Podpisniki

Komentarji (88)

15.9.2014Ocenitrebanjka 
veste kaj, dragi Trebanjci. Tudi, če bi bilo vse res, se teh stvari pred volitvami ne obeša na veliki zvon. Resnica je vedno nekje vmes. Če bi bili tako zavedni, bi to v teh tednih ohranili zase, ne pa notranje spore obešali na veliki zvon. Ste že kje brali, da drugje, v drugih strankah kaj takega počnejo? Pa mislite, da ni pri njih nič narobe oz. drugače, kot sami mislijo, da je prav?
15.9.2014OceniKoželj 
Stranka v Trebnjem nam je šla po gobe, tudi zaradi Alojizja Kastelica!
15.9.2014Ocenixy 
trije Pepelnaki podpisniki, podpora Kastelicu, ve se, kam pes taco moli.
15.9.2014Oceni737 
Kastelic je največje zlo trebanjske občine. Uničil je občino Trebnje, pokradel ves denar in skregal vse ljudi. Hotel je uničiti DROT, uspelo pa mu je uničit svoje SDS zdaj bo pa še NSi. Prej kot odide prej bo Trebnje zaživelo.
15.9.2014OceniJože 
Trebanjka kako lahko zavajaš ljudi, občanke in občane,popolnoma se je zgodilo tudi pri nas v sosednji občini,samo smo mi že prej izstopili,takoj ko so bili imenovani za regijskega precednika Pavlič,Lah in Kekec moram priznati da prinas je naredil največjo škodo Lah in Bahova pa tudi Kekec je bil zdraven,imajo tudi druge stranke probleme,samo tako zahrbtne stranke kot je pa ta še zdaleč ni.
15.9.2014OceniTrebanjka 
super, krasno, ker so tako zahrbtni hitro v naročje drugih. Da kaj ne zamudite. Boste videli, kako boste lahko v javnosti prali umazano perilo. Veste, kaj pravijo? Izdajalce imamo radi, samo ne v svojih vrstah. Če imate kaj, operite med sabo. Ne obremenjujete nas ostalih. Mi se bomo odločali po svoji glavi. Ne kako nam boste vi sugerirali. To velja za vse enako, ne samo za Trebnje.
15.9.2014Oceni445 
Kdo potem takem sedaj vodi SDS Trebnje..? Noben?
15.9.2014OceniJože 
Vsi ki razmišljamo z svojo glavo smo vas zapustili,pa nismo zato nobeni izdajalci lahko za sebe trdim da nisem šel v nobeno stranko ker ste me že v sds dosti naučili.Še enkrat nismo izdajalci opranoglavci tudi ne.
15.9.2014OceniJože 
Pepelnakova samo naprej spokončno držo,pozdravi povšiča.
15.9.2014Ocenievo 
Pepelnakova samo naprej spokončno držo, te pozdravlja jože iz sosednje občine žb.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava