odbojka

Krki za začetek točka v Kranju

21.9.2014 | 10:50 | STA/I. V.

Odbojkarji Krke so februarja Kranjčane doma premagali s 3:2, tokrat so bili z enakim izidom v Kranju boljši oni. (Foto: I. Vidmar)

Odbojkarji Krke so februarja Kranjčane doma premagali s 3:2, tokrat so bili z enakim izidom v Kranju boljši oni. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Odbojkarji Krke so začeli novo sezono v 1. državni odbojkarski ligi z minimalnim porazom v Kranju z Astecom Triglavom z 2:3.

Astec Triglavu in Krki je pripadla čast, da odpreta letošnje državno prvenstvo. Ekipi, ki sta lansko sezono končali pri repu in sta si v zadnjem trenutku zagotovili obstanek, Kranjčani celo zaradi dejstva, da prvak druge lige Črnuče ni hotel napredovati v elitno konkurenco, sta za uvod pokazali zanimivo predstavo, polno preobratov, izenačen obračun pa je na koncu pripadel domačim, ki so naredili nekaj manj napak, v odločilnem nizu pa se rešili iz povsem izgubljenega položaja.

Okrepljeni Gorenjci, za katere bo v letošnji sezoni nastopal nekdanji igralec Krke, še lani pa tudi korektor ACH Volleya Janko Bregant, v prvem nizu niso imeli večjih težav, saj so Novomeščani naredili veliko preveč napak, da bi lahko računali na vodstvo. Predvsem po zaslugi Mateja Köka, mladinskega reprezentanta, so do vodstva prišli Kranjčani, toda gosti zaradi tega niso delali drame.

Po drugem nizu so prišli do izenačenja, ki so si ga priborili v napeti končnici. Pri drugem tehničnem odmoru so z blokom sicer že vodili s 16:12, Grega Erpič je z asom takoj zatem vodstvo še povečal, a vse to ni zadostovalo za mirno končnico, saj so domači celo povedli z 22:21. Junak končnice je bil Martin Kosmina, ki je najprej preprečil, da bi gostitelji po protinapadu prišli do dveh točk prednosti, nato pa je, potem ko je njegova ekipa ubranila zaključno žogo, poskrbel za vodstvo s 25:24. Njegovo delo je z blokom zaključil Luka Brulec.

Toda zadovoljstvo Krke je bilo kratko, kajti v tretjem nizu so spet zaostajali od začetka do konca. Gostitelji so do odločilne prednosti prišli pred drugim tehničnim odmorom, ko so s serijo točk povedli s 15:7, gosti so se z dvema serijama točk še nekoliko približali, prišli do zaostanka 17:20, 19:22 in 20:23, toda razpoloženi Bregant, ki je v težkih trenutkih vzel stvari v svoje roke, jim več ni dovolil.

Bregant je bil najbolj zaslužen, da so domači na igrišču zagospodarili tudi na začetku četrtega niza, v katerem so s štirimi zaporednimi točkami povedli s 7:3. Tudi v nadaljevanju niso popuščali, predvsem to velja za Breganta, ki je zbiral točke tako z napadalnimi akcijami kot z bloki, njegova ekipa je z njimi vodila že z 11:6. Toda Dolenjci se niso predajali, po drugem tehničnem odmoru so se po zaslugi Gregorja Erpiča in Valentina Turka približali le na točko zaostanka, Miha Bregar, ki se je k Krki vrnil iz Go Volleyja, je izid izenačil na 20:20, Gašper Pucelj jim je z blokom priboril zaključno žogo, ki jo je z asom izkoristil Ivo Kastrevec.

Na začetku tie breaka se je slutilo, da bosta dve točki odšli v Novo mesto. Kastrevec je odprl serijo točk, s katero so gostje povedli s 7:0. Toda videti je, da so se z rezultatom prehitro zadovoljili. Sledilo je namreč novo obdobje njihovih neizsiljenih napak (skupno so jih na tekmi naredili kar 45), za nameček pa jim v obrambi ni uspelo zaustaviti Breganta. Posledica tega je, da so domači prek Jureta Laknerja izid izenačili na 12:12, Bregant je poskrbel za prvo zaključno žogo, s katero so Kranjčani nasploh prvič v nizu povedli, zmago pa so si priborili po drugi zaključni žogi, ko je napako storil Bregar.

Astec Triglav : Krka 3:2 (17, -24, 20, -23, 14)

Astec Triglav: Josipovič, Lužovec 9, Hafner, A. Kök 2, Maček, Bilandžić, Bregant 30, Vene, Lakner 4, Bežek, Kos, Mali, M. Kök 15, Rezar 8.

Krka: Brulec 12, Ožbalt, Erpič 11, Vrhovšek 2, Kosmina 8, Zalar, Kastrevec 7, Rastoder, Vesel, Smrke, Pucelj 4, Bregar 14, Plantan 1, Turk 14.

Ostali izidi:

Go Volley : Panvita Pomgrad 3:2 (-15, -20, 21, 24, 9)

ACH Volley - Maribor 3:0 (21, 14, 23)

Calcit Volleyball : Šoštanj Topolšica 3:0 (17, 13, 22)

Fužinar Metal : Salonit Anhovo 0:3 (-20, -17, -30)

Lestvica: 1. Calcit Volleyball 3, 2. ACH Volley 3, 3. Salonit 3, 4. Go Volley 2 5. Astec Triglav 2, 6. Panvita Pomgrad 1, 7. Krka 1, 8. Maribor 0, 9. Fužinar Metal 0, 10. Šoštanj Topolšica 0.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava