dolenjska

Pavlin za župana Trebnjega

23.9.2014 | 15:30 | J. A., Foto: OO NSi

Foto: NSi

Foto: NSi

Foto: NSi

Foto: NSi

Trebnje - Včeraj se je na novinarski konferenci v Trebnjem predstavil kandidat Nove Slovenije za župana Blaž Pavlin, stranka pa je predstavila tudi kandidate za občinske svetnike ter svetnike krajevnih skupnosti. Dogodka sta se udeležila predsednica stranke Ljudmila Novak in predsednik OO NSi Trebnje Marjan Pavlin.

Kandidat za župana iz vrst NSi Blaž Pavlin je poudaril, da kandidira zato, ker ima Trebnje rad in ker želi z izkušnjami ter dobro ekipo sodelavcev popeljati občino Trebnje med najbolj razvite občine v Sloveniji, so sporočili iz NSi.

"Imam vizijo moderne občine, ki bo ljudem nudila vse, kar potrebujejo za kakovostno življenje. Zavedam se, da lahko to dosežem le s trdim delom, konkretnimi programi in sodelovanjem vseh občanov," je rekel.

Njegovi odgovori za občino Trebnje so: zagotoviti čim več novih delovnih mest, ki bodo ljudem zagotovila varno življenje, jim vrnila optimizem in veselje ter mladim omogočila, da ostanejo v teh krajih in si tu ustvarijo družine. Prepričan je, da lahko vsakdo naredi nekaj za uspešen razvoj občine. Želi, da bi bila občina Trebnje vsem občanom v ponos, ostalim občinam pa za zgled. Načelo njegovega županovanja bo poštenost in delavnost, v občinsko politiko pa bi vpeljal več odgovornosti.

Predsednica stranke NSi Ljudmila Novak je povedala, da Blaž Pavlin že od zgodnjih mladostniških let sodeluje v politiki na lokalnem in tudi državnem nivoju, da je nepogrešljiv člen glavnega tajništva stranke, kjer skrbi za stike z lokalnimi odbori.

"Je odličen organizator in dober politični analitik, je odgovoren, ustvarjalen, pošten in želi delati za dobro vseh," je rekla Novakova.

Spregovorila je tudi o tem, da so krščanski demokrati v občini Trebnje prisotni vse od prvih demokratičnih volitev in da so imeli kar štiri mandate državnozborskega poslanca Lojzeta Peterleta. Poslanka v DZ Republike Slovenije je bila tudi Marjeta Uhan, sedaj pa je iz teh krajev tudi evropskega poslanca. Predsednica Ljudmila Novak pričakuje, da bo stranka Nova Slovenija-krščanski demokrati na lokalnih volitvah v občini Trebnje tudi letos dobila kar največjo podporo volivcev.

Predsednik OO NSi Trebnje Marjan Pavlin je ob predstavitvi volilnega programa izpostavil energetsko sanacijo občinskih zgradb, priklop na ogrevanje na biomaso ter spodbujanje občanov za pridobivanje nepovratnega denarja iz EKO sklada.

Nosilka liste v prvi volilni enoti Štefanija Gliha je navedla probleme, ki jih bo treba rešiti v tem mandatu v Velikem Gabru in okoliških krajih. Izpostavila je potrebo po povečanju ali novem vrtcu, razširitvi pokopališča, ureditvi obrtne cone, ureditvi križišča pri OŠ ...

‹ nazaj

Komentarji (15)

23.9.2014Oceniobčan 
Program ni slab, v nekaterih stvareh podoben programu DROT-a in DSD-ja, ki sta najboljša. Upam, da bodo sodelovali tudi po volitvah, končno v korist Trebnjega.
23.9.2014Ocenirode 
dobrih 5 %
23.9.2014Oceni??? 
Nemogoče2do3%
23.9.2014Ocenivesel 
ha,ha,ha,ha pa saj niso resni s takim kandidatom
23.9.2014Oceniobčanka  
Ha ha, ha, lejte kakšno mizi imajo. Še tolk niso, da bi tisto usrano stolčeno črno mizo s prtom pokril. Blažek atijev, dobil boš toliko kot ati, 4 do 5 posto. Kje maš pa mami? A je Ljudmila zaradi tegale prišla u Trebi? En prt za 3 € bi jim lahko gredoč kupila u Lidlu.
24.9.2014Ocenipsihoanalizator 
Čisto poklapani so vsi štirje. Kako je šele poklapanih onih 3825 prisotnih podpornikov v dvorani, ki tole poslušajo in so zadaj za kamero, pa jih noče nobeden slikat. Ja, takole, Blaž bo prišel v drugi krog in premagal Špelco. In potem se zbudim iz sanj!!!!!
24.9.2014Oceniobčan 
Stari Pavlin ima veliko masla na glavi, mlajši pa bi lahko s Smukovo končno popeljal Trebnje na lepša pota. Čestitke Blaž za pogum in srečno!
24.9.2014Oceniogenj 
Kot bi šla skupaj ogenj in voda.
24.9.2014OceniMegla 
Otresli ste se ritolznikov tipa Candellari ki sje prodal Kastelicu katerem ni uspelo niti sestaviti listo za svetnike ha ha. Toliko o njegovi podpori med ljudmi. Z veseljem bom volila NOVO Novo Slovenijo in NOVO Trebanjsko vodstvo!
24.9.2014Ocenialfa 
Ljudmila je rekla da je Blaž dober politični analitik. Ja za kva pa potem kandidira, če sam ve da ne bo nič iz tega! Sicer pa čestitam da ste se znebil dolgočasnega Kandelarija, je dobro da je šel k temu Kastelcu zaporniku na prostosti

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava