kronika

Pešec podlegel poškodbam

30.9.2014 | 06:50 | M. K.

Pešec podlegel poškodbam

V Praprečah pri Žužemberku je sinoči ob 21.27 uri osebno vozilo zbilo pešca, ki je na kraju dogodka podlegel poškodbam. Poleg reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto in policistov so posredovali tudi gasilci PGD Žužemberk, ki so razsvetljevali kraj nesreče.

Manjši potres blizu Vinice

Včeraj ob 9.01 so po podatkih Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa 88 km jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Vinice pri Črnomlju. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 2,5. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa v širšem nad žariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci Črnomlja in okolice.

Ob 14.38 so gasilci PGE Krško, na Gubčevi ulici v Krškem s tehnično intervencijo odprli vrata na večstanovanjskem objektu

Motnje pri oskrbi z vodo ...

Javno podjetje Komunala Brežice obvešča vse uporabnike pitne vode iz naselij Kapele, Jereslavec, Slogonsko, Rakovec, Vrhje in Podvinje, da bo danes predvidoma med 9.00 in 12.00 uro zaradi nujnih vzdrževalnih del, motena dobava pitne vode.

... in elektriko

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog danes med 8.00 in 14.00 na območju TP Pavla vas, Trščina in Krsinji vrh.

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo danes od 8.00 do 9.00 ure zaradi del prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DALJNI VRH.

Nadzorništvo Šentjernej pa obvešča, da bo danes od 8.00 do 14.00 ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ZBURE.

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava