posavje

Peter Dirnbek iz glasbe še v politiko

2.10.2014 | 10:30 | M. L.

Peter Dirnbek (Foto: osebni arhiv P. D.)

Peter Dirnbek (Foto: osebni arhiv P. D.)

Peter Dirnbek (desno) s skupino članov stranke in simpatizerjev včeraj v Brežicah. (Foto: M. L.)

Peter Dirnbek (desno) s skupino članov stranke in simpatizerjev včeraj v Brežicah. (Foto: M. L.)

Brežice - Peter Dirnbek je kandidat Iniciative za demokratični socializem za župana občine Brežice. Je kantavtor in karateist, se preživlja kot glasbenik in samostojni podjetnik na področju avdio tehnike.

V politiko vstopa, kot poudarja, zaradi želje po dejavnem soustvarjanju boljše družbe. Da je ta možna, je spoznal v času vstaj v letih 2012 in 2013, ko je srečeval številne somišljenike in »ko se je oblikovala edina prava levica v Sloveniji«. Letos poleti je na listi Združene levice kandidiral za poslanca in kot drugi v 6. volilni enoti za las zgrešil izvolitev. Tedaj dane obljube in izkazano zaupanje volivcev je, kot pravi, skupaj z ekipo članov stranke in simpatizerjev preoblikoval v vizijo in program razvoja brežiške občine.

Iz programa izpostavlja troje, in sicer »vzpostavitev institutov neposredne demokracije in nadzora nad delom občinske uprave; izkoriščanje turističnega potenciala s povezovanjem njegovih gradnikov in pridobivanje novih delovnih mest z ustanavljanjem zadrug na področju kmetijstva, turizma in kulture«.

Kandidati Iniciative za demokratični socializem se potegujejo tudi za vstop v občinski svet. »Na listah so ljudje z izkušnjami iz gospodarstva, javne uprave, varstva okolja, šolstva, zdravstva, kulture in športa. Nezaposleni in direktorji, študenti in upokojenci, gospodinja, prekarni delavci in podjetniki. Mladi in mladi po srcu od 18 do 78 let, nekateri že z izkušnjami iz dela v občinskem svetu, drugi kandidirajo prvič. Jedro liste tvorijo udeleženci vstaj, ki so v zimi 2012/13 protestirali proti tedanji vladi, njenim neoliberalnim ukrepom in koruptivni politiki nasploh,« poudarja Dirnbek.

‹ nazaj

Komentarji (3)

3.10.2014Ocenihuso 
Dobri so, sicer večina otroci jugooficirjev a ti so bili na jugu nekdaj glavna inteligenca. To, da so vodili vstaje ni res, ker so jih vsaj v Brežicah vztajniki iz Krške vasi, ki podpirajo Cerarja in SD. Rovan tudi ni slab, Ima direktorske izkušnje iz tastove firme. Vprašanje, če bo lahko prodal tudi občino. Pes bo verjetno za hišnika na Občini :). Rdeča zvezda je naša prihodnost, kdor se ne strinja pa gremo v Filadelfijo.
3.10.2014Ocenihuso 
PS Aljoša ima roke v istem položaju že vsaj deset let.
3.10.2014Oceniekologi 
Tud ekologi so. Dobe čistilne akcije pripravlajo. Večina verjetno za sabo pospravlajo kar je tud neke pohvale vredno...Škoda le ker Pero kot županski kandidat smradi z eko kombijem buahahahaha dobri za popestritev te nadobudni mladi nostalgiki

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava