kolesarstvo

Marko Kump okrepil Adrio Mobil

8.10.2014 | 09:55

Foto: KK AM

Foto: KK AM

Novo mesto - Novomeški kolesarski klub Adria Mobil se je okrepil s 26-letnim domačinom Markom Kumpom, ki je zadnji dve leti vozil za dansko oziroma rusko ekipo Tinkoff Saxo. V zdaj že bivši ekipi je sodeloval s španskim asom Albertom Contadorjem, ki ga sicer občuduje, a zanj Novomeščan hkrati pove, da je včasih "kar malo naporen in nervozen".

Eden najboljših kolesarjev, vzgojenih v vrstah novomeškega moštva, se je odločil za vrnitev v domači klub, potem ko mu je potekla pogodba v eni najboljših ekip na svetu.

"Spoznal sem, da nastopanje v tako veliki ekipi ni zame. Poleg kvalitete se moraš sprijazniti z načinom življenja profesionalca. Jaz se nisem. Dirke, potovanja, priprave so si sledile iz dneva v dan. Počitka skoraj da ni bilo. Ko se mi je rodil otrok je bilo vse še težje. Pred leti sem se v Adrii počutil odlično in vem, da je to ekipa zame. Želim si več miru in bolj umirjeno življenje ter želim si preživeti več časa z sinom. V tako dobri ekipi, kot je Tinkoff Saxo, se je težko dokazati, ker je vedno v ekipi nekaj kolesarjev, ki so boljši. Nekajkrat sem bil med prvo deseterico. Največji uspeh letos je bilo tretje mesto na dirki Criterium International HC cat," je za spletno stran Novomeščanov povedal Kump.

Kump je v zdaj že bivši ekipi sodeloval s španskim asom Contadorjem, ki se mu zaradi težav z dopingom odzvali naslova zmagovalca dirke po Francije leta 2010 in dirke po Italiji leta 2011, letos pa je osvojil naslov skupnega zmagovalca slovite španske pentlje Vuelte. "Ga občudujem. Ves dan je zaseden tako na pripravah kot na dirkah. Z njim je vedno njegov piar in kar naprej ima obveznosti. Sicer je neverjetno motiviran in od ekipe zahteva veliko. Včasih je kar malo naporen in nervozen, ker hoče imeti stoodstotno podporo. Po dirki zelo ceni delo pomočnikov in to tudi na glas pove. Neverjetno je, kako je borben in motiviran. Zanj ni izgubljene dirke. Bori se do konca čeprav vsi vemo, da je dirka izgubljena."

Adria Mobil bo s Kumpom imela najmočnejšo ekipo doslej. Novomeščani so tako že sestavili okostje ekipe za naslednjo tekmovalno sezono. Pred dnevi so pogodbe podaljšali Kristjan Fajt, Primož Roglič, Klemen Štimulak in Radoslav Rogina. "Krvavo smo potrebovali kolesarja, kot je Kump. Manjkal nam je sprinter in sedaj je ekipa popolna. Vsi v klubu vemo, kakšnega kolesarja smo dobili in če bo motiviran, kot ga poznamo, lahko rečem, da imamo sanjsko ekipo. Vsi kolesarji so ga veseli in so ga lepo sprejeli," je za klubsko spletno stran dejal trener Boštjan Mervar.

STA

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava