kronika

Cel kup pijanih voznikov. Poškodoval varnostnika

13.10.2014 | 12:40

Cel kup pijanih voznikov. Poškodoval varnostnika

V petek popoldan se je v krožišču v Boštanju zgodila prometna nesreča. 77-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 36-letnega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,46 miligrama alkohola.

Isti dan, nekaj po 22. uri, so policisti na Ljubljanski cesti v Novem mestu ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 27-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,33 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Uro kasneje so policisti v Novem mestu opazili voznika osebnega avtomobila, ki je križišče prevozil ob rdeči luči na semaforju. 39-letnega kršitelja so ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Včeraj popoldan so bili šentjernejski policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti pri Dobruški vasi. 24-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v novomeški bolnišnici. 24-letni povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,16 miligrama alkohola. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Danes ponoči se je zgodila prometna nesreča še v Šentjerneju. 42-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste in trčil v ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,26 miligrama alkohola. Šentjernejski policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa so v noči na nedeljo preverjali psihofizično stanje voznikov. Na območju Trebelnega, Krmelja in Gorenjega Gradišča so ustavili štiri voznike, ki so imeli v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligrama alkohola: v Češnjicah pri Trebelnem sta voznika, (42 in 24) napihala imela 0,58 oziroma 0,85; 52-letni voznik v Krmelju je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola; 53-letni voznik, ki so mu odredili preizkus v Gorenjem Gradišču, pa 1,02 miligrama.

Hudo poškodovana kolesar in peška

V soboto nekaj po 19. uri je v Gorenjem Brezovem 49-letni kolesar zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil 19-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Kolesar je po trčenju padel in se hudo poškodoval.

Včeraj dopoldan se je zgodila prometna nesreča na parkirnem prostoru v Prečni. Policisti so ugotovili, da je 40-letna voznica osebnega avtomobila na parkirnem prostoru med vzvratno vožnjo spregledala peško, ki je hodila za vozilom. Zaradi nepravilnega premika z vozilom je trčila v 82-letno peško. Reševalci so hudo poškodovano 82-letno žensko odpeljali v bolnišnico.

Zasegli avto

V petek zvečer so novomeški policisti med kontrolo prometa v Bršljinu ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so zasegli in mu zaradi kršitev izdali plačilni nalog. O vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja bodo z obdolžilni predlogom obvestili sodišče.

Vlomi in tatvine

Z njive v okolici Krškega so neznanci izkopali in ukradli večjo količino krompirja. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 250 evrov.

V petek popoldan je ob gozdni poti v okolici Trebnjega nekdo vlomil v parkiran avtomobil in ukradel denarnico. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v noči na nedeljo nekdo vlomil v rezervoarje treh osebnih avtomobilov in iztočil okoli 50 litrov goriva.

Poškodoval varnostnika

Brežiški policisti so v noči na nedeljo zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v gostinskem lokalu v Brežicah, kjer je 25-letni kršitelj napadel in poškodoval delavca službe za varovanje. Policisti so na kraju zoper kršitelja uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava