dolenjska

V mandatni komisiji ni »opozicije«

24.10.2014 | 15:40 | Besedilo in foto: L. Markelj

V mandatni komisiji ni »opozicije«

Škocjan - Sinoči je potekala tudi ustanovna seja občinskega sveta občine Škocjan.

V mandatni komisiji ni »opozicije«

Predsednik občinske volilne komisije Bojan Avbar je predstavil uradne rezultate nedavnih lokalnih volitev: za župana je bil izvoljen dosedanji župan Jože Kapler, ki ni imel konkurence, v 12-članskem občinskem svetu pa je kar nekaj novih obrazov. Največ sedežev – šest- je dobila »županova« SDS (Martina Božič – s preferenčnimi glasovi, Martina Kralj, Janez Vide, Franc Matko, Jožica Lindič, Milan Markelc – slednji nadomešča Kapler, ker sta županska in svetniška funkcija nezdružljivi), tri Bučka – Neodvisna lista (Alojz Hočevar, Vida Gros, Slavko Pungeršič), dva SLS (Franc Kocjan in Matej Krnc) ter enega Društvo upokojencev (Dragica Bobič). V občinskem svetu je kar nekaj obrazov novih, od dvanajstih svetnikov pa je kar pet žensk.

Martina Kralj (druga z desne)

Martina Kralj (druga z desne)

Župan Jože Kapler, ki je na kratko orisal načrte dela v prihodnje, se je vsem svetnikom iz prejšnjega mandata zahvalil za dobro delo, saj je prepričan, da so vsak občinski evro pametno obrnili in je napredek viden, pohvalil je tudi delo sodelavcev v občinski upravi. S prošnjo za konstruktivno delo pa se je obrnil tudi na nov sestav občinskega sveta.

Na seji, ki jo je do potrditve mandata župana vodila najstarejša svetnica Dragica Bobič, so izvolili Komisijo za volitve, imenovanja in administrativne zadeve, ki ji bo štiri leta predsedovala Martina Kralj, člani pa so: Martina Božič, Slavko Pungeršič, Vida Gros in Dragica Bobič.

Franci Kocjan.

Franci Kocjan.

S tako sestavo ni bil zadovoljen Franci Kocjan (SLS) - z drugim svetnikom iz SLS Matejem Krncem sta verjetno edina opozicijska svetnika v občinskem svetu, čeprav je župan zatrdil, da neke koalicijske pogodbe tako kot v prvem mandatu ne bodo podpisovali, saj računa na podporo vseh pri dobrih projektih. »Kot dobro gesto za sodelovanje predlagam, da je v komisiji tudi predstavnik naše stranke in sicer Matej Krnc. Naj bo to šesti član komisije oz. naj en drug izstopi,« je predlagal Kocjan, ki je sicer ponedeljkov sestanek župana s predstavniki strank oz. list v občinskem svetu zaradi predlogov za omenjeno komisijo zamudil. »A odločamo danes,« je dejal. Njegov predlog podpore ni dobil, za predlagano komisijo pa je glasovalo 10 svetnikov. »Ne morem se vam zahvaliti. Žal moje geste niste razumeli,« je bil razočaran Kocjan.

Župan je nove in prejšnje svetnike skupaj z nekaterimi drugimi gosti po seji povabil v bližnjo gostilno na družabno srečanje.

‹ nazaj

Galerija (18)

SKOCJAN01
SKOCJAN02
SKOCJAN03
SKOCJAN04
SKOCJAN05
SKOCJAN06
SKOCJAN07
SKOCJAN08
SKOCJAN09
SKOCJAN10
SKOCJAN11
SKOCJAN12
SKOCJAN13
SKOCJAN14
SKOCJAN15
SKOCJAN16
SKOCJAN17
SKOCJAN18

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava