gospodarstvo

Predvidoma februarja konec stečaja mokronoškega Toma

25.10.2014 | 17:00 | STA, M. M.

Delavci so se pred štirimi leti odločili, da bodo sami zbrali denar za stroške stečajnega postopka. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Delavci so se pred štirimi leti odločili, da bodo sami zbrali denar za stroške stečajnega postopka. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Mokronog - Po izročitvi mokronoških in slovenjegraških nepremičnin mokronoškega pohištvenega podjetja Tom, ki jih ni bilo mogoče unovčiti, bankam novembra lani se stečajni postopek družbe bliža koncu. Stečajna upraviteljica Darja Erceg vodi le še nekaj sodnih poravnav v tujini in čaka na razplet zadnjih treh tožb ter na zadnja poplačila.

Ercegova je spomladi konec Tomovega stečajnega postopka predvidela za jesen, zdaj pa ga zaradi tožb v tujini, ki se še niso končale, pričakuje predvidoma februarja prihodnje leto.

V vmesnem obdobju do takrat je zaradi dotoka manjše vsote denarja napovedala še razdelitev "skromne" vsote denarja med delavce. Sicer pa je Tomovo premoženje načeloma prodano, je še povedala Ercegova.

Ercegova je v okviru Tomovega stečajnega postopka za prodajo njegovih nepremičnin oz. proizvodno-poslovnega kompleksa v Mokronogu in poslovnega prostora v Slovenj Gradcu izvedla več neuspešnih dražb in zbiranj nezavezujočih ponudb.

Navedene nepremičnine so na koncu prevzele banke upnice. Sodišče je tudi izdalo sklep, da se banke oz. v primeru NLB Družba za upravljanje terjatev bank v zemljiško knjigo vpišejo kot njihove lastnice. Iz Tomove stečajne mase pa je Ercegova uspela prodati njegovo opremo.

Upniki so sicer do tovarne oblazinjenega pohištva Tom v stečaju prijavili za 21,1 milijona evrov terjatev. Od tega jih je stečajna upraviteljica priznala 20,8 milijona evrov.

Okrožno sodišče v Novem mestu je postopek stečaja družbe s skupno 150 zaposlenimi v Mokronogu in Slovenj Gradcu, ki so od konca septembra 2010 stavkali ali pa bili na čakanju, na predlog enega od njih začelo decembra 2010.

‹ nazaj

Komentarji (2)

27.10.2014Ocenipodgurc 
sem pre tremi leti kopil sedežno od tom-kvalitetno,dobra,mehka.....malo predraga a vseen mi ni žal,vam delavcem lahko samo kapo dol dam,vsaka vam čast
2.11.2014Oceniljubljančan  
nekoč sem bil dolenjc zdaj sem dvajset let v lj kupil sem sedežno v novem m tomu ni kaj kvlaiteta je zelo dobra s časom se pa itak vsaka stvar postara kot mi a ne??? še vedno več zdrži ko en avto ?????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava