košarka

Košarkarice Krke ciljajo na zmago na prvi domači tekmi

25.10.2014 | 08:00 | J. A.

Članice ŽKKK bodo danes odigrale prvo tekmo v sezoni pred domačimi navijači. (Foto: ŽKK)

Članice ŽKKK bodo danes odigrale prvo tekmo v sezoni pred domačimi navijači. (Foto: ŽKK)

Mirela Milanković (Foto ŽKK Krka)

Mirela Milanković (Foto ŽKK Krka)

Novo mesto - Članska ekipa Ženskega košarkarskega kluba Krka je lani premierno nastopala v drugi slovenski košarkarski ligi in zasedla 6. mesto. Letos dekleta ciljajo precej višje, čeprav vodstvo kluba rezultata ne postavlja v ospredje, saj za člansko ekipo igrajo tudi mnoge igralke iz kadetske in mladinske selekcije, katerih prioriteta je razvoj – tako v košarkarskem kot osebnostnem smislu. Danes ob 18. uri bodo krkašice odigrale prvo tekmo pred domačimi navijači. V športni dvorani Marof bodo gostile ekipo Ilirije iz Ljubljane.

Kapetanka domače zasedbe Mirela Milanković je prepričana, da če bodo ponovile dobro igro s prve tekme, ko so v gosteh premagale Cerknico, lahko osvojijo nov par točk. »Glede na to da smo zmagale dve pripravljalni tekmi in eno v rednem delu sezone, menim da moramo biti previdne, a hkrati optimistične. Verjamem, da dober rezultat ne bi smel biti problem, če bomo le uspele nadaljevati z igro, ki smo jo kazale na zadnji tekmi. Ne gre pa za nikakršno podcenjevanje nasprotnika. Vse nasprotnike spoštujem in komaj čakam, da se z njimi pomerimo na parketu!«

Veliko okrepitev za člansko ekipo predstavlja nekdanja reprezentantka Nataša Vene, ki je sicer nameravala košarkarsko žogo postavit v kot, a si je vsaj za to sezono premislila. »Kot izkušena igralka je v našo ekipo vnesla pozitivne spremembe. Spremenilo se je naše dojemanje igre (bolj izkoriščamo visoke igralke), dala nam je dodatno motivacijo za samo uvrstitev v ligi (samozavest) in posledično izboljšala našo povezanost,« o svoji soigralki pravi Milankovićeva, sicer študentka Zdravstvene fakultete in vaditeljica/inštruktorica skupinske fitnes vadbe.

Tandem Bordelius – Rebernik bdi nad dvema različnima generacijama igralk

»Gre za dve popolnoma različni generaciji deklet. Občasno pri mlajših pogrešam več žara in borbenosti. Všeč mi je, da se dekleta zavedajo, da so dobre predstave na tekmah povezane z vloženim trudom na treningu. Razumejo, da samo uspešno izveden trening vodi do uspeha in če bi trenirale nezainteresirano ter si ne bi prizadevale izvajati vaj tehnično pravilno, bi se nam to gotovo odrazilo na tekmi, običajno takrat, ko si to najmanj želimo,« izpostavlja trener članic Michel Bordelius, ki mu pomaga Sašo Rebernik.

Čim manj poškodb

Priprave članske zasedbe so bile letos popolnoma drugačne kot v minuli sezoni, so sporočili iz kluba. Lani se je namreč klub nenadoma odločil za člansko ekipo in so dekleta po dveh tednih skupnega treniranja že začela s tekmovanjem pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Letos je bilo povsem drugače. S pripravami so članice začele v avgustu, Bordelius pravi, da so dobro pripravljene.

»Nekaj preglavic nam sicer povzročajo dolgotrajnejše poškodbe nekaterih igralk članske ekipe, ki daljši čas ne bodo mogle trenirati. Na srečo imamo v kadetski ekipi nadarjene igralke, ki bi lahko uspešno nastopile tudi v članski ekipi, če bo potrebno. Naše prednosti bomo poiskali v agresivni obrambi in tranzicijski igri. Največjo pomanjkljivost vidim v občasnem pomanjkanju osredotočenosti na igro. Veliko rezerve imamo tudi pri razumevanju igre in odigravanju napada izven uigranih šablon. V ekipi je veliko talentiranih igralk in ko se bodo še bolje uigrale, bodo sposobne prepoznati, kaj jim nasprotna obramba nudi, in to uspešno kaznovati. V letošnji sezoni si želim, da bi igralke na vsak trening in tekmo prišle zbrane, motivirane in pripravljene na maksimalen napor!« zaključuje Bordelius.

Danes ob 10 uri bodo v Marofu prvenstveno tekmo odigrale kadetinje, ki se bodo v 6. krogu 1. SKL – skupina zahod pomerile z zasedbo Grosuplja. Jutri ob 10. pa bo v Marofu še obračun v kategoriji U15 (starejše pionirke) med Krko in Ježico.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava