Koledar speedwayskega SP uradno potrjen, Krško 12. septembra

18.11.2014 | 07:45

Foto: Jani Srpčič, arhiv DL

Foto: Jani Srpčič, arhiv DL

Ljubljana, Krško - Vodstvo tekmovanja je včeraj uradno potrdilo koledar svetovnega prvenstva v speedwayu za sezono 2015. Na seznam prirediteljev dirk v seriji Grand Prix se spet vrača tudi Slovenija, v Krškem bo preizkušnja na najvišji ravni 12. septembra.

Na seznamu za leto 2015 je 12 preizkušenj, med njimi pa bodo štiri dirke na pokritih stadionih, štiri v prestolnicah in tri na novih ovalih.

Začetek sezone 2015 bo na nacionalnem stadionu v Varšavi 18. aprila, na njej pa bo s posebnim vabilom nastopil tudi legendarni poljski dirkač Tomasz Gollob. Naslednja postaja bo finski Tampere, kjer je letos slovenski adut Matej Žagar dosegel prvo zmago za SP, pa konec maja še Praga, kjer bo že 19. dirka na najvišji ravni.

Po junijski prekinitvi zaradi ekipnega svetovnega prvenstva se bo sezona nadaljevala v začetku julija v Cardiffu, kjer dirka velja za nekakšen speedwayski Monte Carlo, v Latviji pa so tokrat že vnaprej načrtovali dirko v Daugavpilsu, letos so jo tja prestavili iz Rige. Stalnica v koledarju je tudi švedska Malilla, novinec pa danski Horsens 8. avgusta. Gorzow, domače prizorišče Žagarja na Poljskem, pa bo dirko gostil 29. avgusta. Naslednja dirka bo v Krškem, posavski prireditelji se v karavano vračajo po enoletnem premoru.

V Evropi bodo nato še dirke v Stockholmu in Torunu, veliki finale sezone pa bo tokrat v Avstraliji, Melbourne bo zadnjo dirko gostil 24. oktobra.

Koledar dirk SP v speedwayu 2015:

18. april: VN Poljske (Varšava)

16. maj: VN Finske (Tampere)

23. maj: VN Češke (Praga)

4. julij: VN Velike Britanije (Cardiff)

18. julij: VN Lativije (Daugavpils)

25. julij: VN Švedske (Malilla)

8. avgust: VN Danske (Horsens)

29. avgust: VN Poljske (Gorzow)

12. september: VN Slovenije (Krško)

26. september: VN Stockholma (Stockholm)

3. oktober: VN Toruna (Torun)

24. oktober: VN Avstralije (Melbourne)

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava