kronika

Iz vode jo je rešil mimoidoči

18.11.2014 | 13:15 | M. M.

Foto: GRC Novo mesto

Foto: GRC Novo mesto

Poročali smo o včerajšnji nesreči, ko je voznica zapeljala v potok Težka voda, iz mrzle vode pa jo je rešil mimoidoči. S PU Novo mesto danes dodajajo, da so bili policisti o nesreči obveščeni nekaj pred 12. uro, na kraju pa so ugotovili, da je 59-letna voznica parkirala avtomobil ob vozišču – na peščeno in travnato brežino.

Foto: GRC Novo mesto

Foto: GRC Novo mesto

Zaradi razmočenosti terena je vozilo z voznico pričelo drseti po brežini. Avtomobil se je prevrnil, na bočni strani obstal v potoku, voda pa ga je pričela odnašati proti reki Krki. Mimoidoča, ki je opazila zdrs, je s klici na pomoč opozorila moškega, ki se je nahajal na bližnjem parkirišču. Požrtvovalni 27-letnik je takoj stekel na pomoč. Zabredel je v vodo do avtomobila, v katerega je že začela vdirati voda. Z velikimi napori mu je uspelo odpreti vrata potapljajočega se avtomobila in iz njega rešiti žensko. Pomagal ji je iz vode, avtomobil pa je potonil. 59-letno žensko so oskrbeli reševalci.

»V prihodnjih dneh bo pogumnega občana sprejel Janez Ogulin, direktor Policijske uprave Novo mesto, in se mu zahvalil za junaško in odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje,« je še dodala predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Podrobneje o junaškem podvigu bomo poročali v četrtkovem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Komentarji (3)

18.11.2014 3 (3) (0)OceniBralec 
Vsaka čast mladeniču!! Toso junaki našega časa, ne pa poslanci, ki se potegujejo za stolček humanitarne organizacije!!
18.11.2014 3 (3) (0)Ocenijagoda 
Fant si zasluži objavo z imenom in priimkom. Torej?
18.11.2014Oceniobčan 
Oseba ki je poklicala pomoč je ga.Cekuta iz NM.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava