dolenjska

Obiskali poplavljence in jim nakazali nekaj denarja

24.11.2014 | 17:35 | M. M., foto: OZRK Rdeči križ

Foto: OZRK Novo mesto

Foto: OZRK Novo mesto

Obiskali poplavljence in jim nakazali nekaj denarja

Novo mesto - »Septembra in oktobra smo skupaj s prostovoljci iz krajevnih organizacij Rdečega križa Šentjernej, Škocjan, Šmarjeta in Bela Cerkev obiskovali občane, ki so utrpeli škodo zaradi poplav. Družinam smo ob obisku izročili prehrambeni paket s pralnim praškom in vodo v plastenkah,« je danes sporočila sekretarka novomeškega združenja RK Barbara Ozimek.

Glede na število družin, ki so jih prizadele poplave, je novomeško združenje od krovne organizacije iz Sklada solidarnosti dobilo 35.000 evrov, kar so namenili 37 najbolj prizadetim družinam. V sodelovanju s krajevnimi organizacijami, občinami in novomeškim Centrom za socialno delo so denar razdelili 19 družinam iz občine Šentjernej, 15 družinam iz občine Škocjan, dvema iz občine Šmarješke Toplice in eni družini iz Mestne občine Novo mesto. »Posamezne družine so prejele znesek v skladu z ocenjeno škodo osnovnega bivalnega prostora družine, glede na število članov družine in socialni status družine ter glede na škodo na gospodarskih poslopjih, kjer je to dejavnost družine za preživljanje. Upamo, da jim bodo ta sredstva prišla prav in da jih bodo koristno porabili,« je dodala Ozimkova.

Ob tem so iz RK še sporočili, da lahko pomagajo pri plačilu električne energije. Prošnjo za denarno pomoč lahko vložite enkrat letno, in sicer za znesek do 260 evrov. Komisija za dodeljevanje finančnih pomoči bo vsako prošnjo obravnavala in na podlagi materialne in socialne situacije prosilca sprejela sklep o pomoči.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava