posavje

Občinski svet o sestavi komisij in financiranju strank

25.11.2014 | 11:40 | M. L.

Seja 24. 11 (1)

Seja 24. 11 (1)

Seja 24. 11 (5)

Seja 24. 11 (5)

Seja 24. 11 (7)

Seja 24. 11 (7)

Brežice - Brežiški občinski svet je na včerajšnji 2. seji precej časa namenil sestavi svojih komisij in odborov. Predlog komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ga je predstavil njen predsednik Andrej Vizjak (SDS), je naletel na nekaj pripomb in kritik svetnikov. Najostreje se je nanj odzval Ivan Sušin (SLS). Med drugim je dejal, da komisija ni upoštevala predlogov te svetniške skupine. Vizjaku je očital, da eno govori in dela drugo. Vizjak je njegovo kritiko zavrnil in pri tem dejal, da je komisija predlagala sestavo delovnih teles občinskega sveta glede na volilne rezultate posameznih strank.

Marija Levak (SLS) je predlogu o sestavi nasprotovala s komentarjem, da je pričakovala zase podpredsedniško mesto v odboru za kmetijstvo in razvoj podeželja, a ji tega niso dali.

Glede imenovanja članov nadzornega odbora občine Brežice je Aljoša Rovan (IDS) dejal, da se ne čuti pristojnega za glasovanje o kandidatih, ki jih niso predstavili. Dejal je tudi, da je komisija predlog o sestavi odbora dala svetnikom prepozno za temeljitejšo seznanitev z njegovo vsebino. Andrej Vizjak mu je odgovoril, da je komisija predlog posredovala občinskemu svetu tako pozno zato, ker je po prvi seji morala še dodatno obravnavati predlog o sestavi nadzornega odbora.

Občinski svet je tudi sprejel sklep o financiranju političnih strank v občini Brežice. Župan Ivan Molan je zavrnil predlog nekaterih svetnikov za zvišanje dotacij strankam. Občinski svet je med drugim obravnaval in ustrezno dodelal dokument v zvezi s prenovo prosvetnega doma Artiče, s čimer je omogočil nemoteno financiranje te naložbe.

Zvočni zapisi

Ivan Molan o odločitvi glede financiranja strank v občini

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava