dolenjska

Mirnopečani imajo dvoletni proračun in nove cene vrtca

19.12.2014 | 11:30 | M. Ž.

Mirnopeški svetniki so bili včeraj soglasni pri vseh točkah dnevnega reda. (Foto: M. Ž.)

Mirnopeški svetniki so bili včeraj soglasni pri vseh točkah dnevnega reda. (Foto: M. Ž.)

Župan Andrej Kastelic in direktorica občinske uprave Sonja Klemnec Križan.

Župan Andrej Kastelic in direktorica občinske uprave Sonja Klemnec Križan.

Mirna Peč - Mirnopeški svetniki so na včerajšnji seji v drugi obravnavi potrdili proračuna za leti 2015 in 2016. Predloga je bil v javni obravnavi, pod drobnogled so ga vzeli tudi na prejšnji seji oblikovani odbor, vendar amandmaja nanju na občinski upravi niso prejeli, tako da se praktično nič ne spreminja.

Za leto 2015 predvidevajo nekaj več kot 3,3 milijona prihodkov in 3,2 milijona odhodkov, v letu 2016 pa 3 milijone prihodkov in 2,9 milijona odhodkov. Za investicijske odhodke in transfere prihodnje leto namenjajo 41 odstotkov, leto kasneje pa 37. Med največjimi naložbami v tem mandatu sta suhokranjski vodovod in gradnja športne dvorane pri osnovni šoli, za oba pa predvidevajo sofinanciranje.

V nadaljevanju so med drugim znižali ceno vrtca za kombiniran oddelek oz. oddelek od 3. do 4. leta s 391 evrov na 337 ter za drugo starostno obdobje s 338 na 284 evrov, za prvo starostno obdobje pa ostaja enako. Sprejeli so še nekaj novosti, med njimi bodo po novem staršem, ki imajo otroke v vrtcu dlje kot zakonsko določenih devet ur, za vsako dodatno uro v poslovnem času vrtca zaračunali 3,84 evra, za vsako dodatno uro izven poslovnega časa pa 7,67 evra. Starši, ki po otroka ne morejo priti zaradi objektivnih razlogov, bodo lahko na podlagi vloge oproščeni tega stroška.

‹ nazaj

Galerija (7)

seja01
seja02
seja04
seja07
seja09
seja11
seja12

Komentarji (1)

19.12.2014Ocenisonce 
Spominjajo me na smrkce. Proračun je tolikšen, kot ga ima manjša privatna firma z tremi zaposlenimi, ki denar zaslužijo. Na občini pa trikrat toliko ljudi skrbi le za to kako proračun zapraviti, ob pomoči vaških politikov (beri svetnikov). Zanimivo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava