kolesarstvo

Tokrat na stopničkah David Per

20.12.2014 | 08:50 |  M. K.

Tokrat na stopničkah David Per
Tokrat na stopničkah David Per

Novo mesto/Katar - Druga, 116 km dolga etapa dirke Tour of Al Zubarah v Katarju, je potekala v mestu Madinat Al Shamal. Kolesarji so prevozili en večji in manjši krog. Zmage se je tokrat veselil kolesar Arabskih emiratov in lanski zmagovalec Yousef Mohamed Mirza Bahihammad. Adriini kolesarji so bili ponovno odlični in ponovno na stopničkah za zmagovalce, tokrat David Per.

Ponovno je ravninsko etapo krojil veter in taktika najboljših ekip, sporočajo iz KK Adria Mobil. Skupina se je večkrat raztrgala in ponovno združila skupaj. Odločilni pobeg se je zgodil na zadnjem 13 km dolgem krogu, ko je pobegnilo 10 kolesarjev, med katerimi so bili tudi trije Novomeščani. Najbolj se je odrezal David Per, ki je bil tretji in zadržal majico za najboljšega mladega kolesarja. Kristjan Fajt je bil šesti in zadržal skupno drugo mesto. Presenetljivo se je med ubežni znašel tudi Primož Roglič, ki je zasedel 10. mesto, a bistveno pripomogel ekipnemu uspehu Adrie Mobil.

David Per: »Danes je bila naša glavna naloga da ubranimo majico mladega kolesarja in obdržimo generalno uvrstitev Fajta. Celo etapo smo dirkali kot prava ekipa. Fantje so mi omogočili, da sem prihranil nekaj moči za zaključek etape. Z malo več sreče bi na koncu lahko iztržili celo malo več, ampak sem tudi z 3. mestom v etapi zelo zadovoljen«.

‹ nazaj

Galerija (7)

kk-adria-01
kk-adria-03
kk-adria-04
kk-adria-05
kk-adria-06
kk-adria-07
kk-adria-08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava