kronika

Prevrnjen tovornjak in razsut tovor; onesnažena Dobličica

23.1.2015 | 07:05 | M. K.

Garaža GRC Novo mesto (Foto: arhiv)

Garaža GRC Novo mesto (Foto: arhiv)

Na Cesti bratov Cerjakov v Brežicah se je včeraj ob 18.14 uri pripetila prometna nesreča, v kateri se je prevrnil tovornjak. Pri tem se je razsul tovor. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter v lovilne posode ulovili gorivo in poskrbeli za odvoz le-tega. Zaradi razlitih motornih tekočin so sanirali cestišče, nudili pomoč pri razsvetljavi in podrli drevo, na katerega se je tovorno vozilo naslonilo in je ogrožalo hišo. Prav tako so poskrbeli za razkladanje tovora, za dvig vozila na cestišče, nato so ga odvlekli na bližnji parkirni prostor. Reševalci NMP ZD Krško so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju dogodka. V tem času je bila zaprta cesta za ves promet, za obvoz je bilo poskrbljeno. Obveščene so bile vse pristojne službe.

Nesreča tudi pri Kremenu

Ob 16.01 sta se pri Kremenu, na cesti Novo mesto – Šentjernej, zaleteli dve osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so s tehničnim posegom rešili voznico iz vozila, pomagali reševalcem in policistom, odklopili akumulatorja na vozilih, razsvetljevali kraj dogodka, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in poskrbeli za psa, ki je bil v vozilu.

Poškodovano voznico so reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Naftni madeži na Dobličici

Ob 11.06 je prišlo v Črnomlju, na reki Dobličici, do onesnaženja vodotoka. Naftne madeže na vodni gladini so opazili občani in ribiški čuvaj. Gasilci PGD Črnomelj so na reki postavili vodno pregrado in s pivniki pobrali naftne madeže. O dogodku so obveščene pristojne službe. Stanje na vodni pregradi spremljajo gasilci PGD Črnomelj.

Zagorele saje

Ob 15.32 so v stanovanjski hiši na Ulici Matije Tomšiča v Višnji Gori, občina Ivančna Gorica, zagorele saje v dimniku. Posredovali so gasilci PGD Višnja Gora in saje pogasili. O gmotni škodi ne poročajo.

Danes brez elektrike

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del danes, 23. 1. 2015, motena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica med 8. in 14. uro na območju TP Orehovo, Orehovo vas in Ledgonje mlin.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava