Hrvat Slaven Vuković namerava prevzeti Metalko Commerce

27.1.2015 | 10:30

Metalka Commerce je med drugim lastnica Novolesa Primare v stečaju iz Straže. (Foto: arhiv DL)

Metalka Commerce je med drugim lastnica Novolesa Primare v stečaju iz Straže. (Foto: arhiv DL)

Ljubljana, Straža - Hrvaški državljan Slaven Vuković namerava v celoti prevzeti družbo Metalka Commerce iz Ljubljane, v kateri ima danes že več kot 91-odstotni delež. Kot je zapisal v danes objavljenem obvestilu o prevzemni nameri, namerava za vsako delnico, ki je še nima v lasti, odšteti 1,50 evra.

Vuković je trenutno lastnik 91,44 odstotka družbe Metalka Commerce, ki se ukvarja s skladiščenjem, inženiringom, storitvami in proizvodnjo. Med drugim je tudi lastnica Novolesa Primare v stečaju iz Straže pri Novem mestu, katerega nepremičnine je konec lanskega leta kupila na dražbi.

Prevzemnik je o prevzemni nameri že obvestil Agencijo za varstvo konkurence ter poslovodstvo in delavce Metalke Commerce. Prevzemno namero bo objavil najpozneje v 30 dneh, je razvidno iz obvestila, ki ga je objavil v časniku Dnevnik.

Vuković je v lastništvo Metalke Commerce vstopil kmalu potem, ko je družba DSU leta 2007 za 4,1 milijona evrov prodala 76,15-odstotni delež družbe družbi Les iz Rovt, ta pa mu je kmalu zatem prodala večji del delnic.

STA

Komentarji (8)

27.1.2015OceniPrevzem 
Če ima v lasti 91 % delež, potem jo je že zdavnaj prevzel. O prevzemni nameri bi moral obvestiti, že ko je imel v lasti 30 % delnic.
27.1.2015 1   (1)   (0)   Ocenipoštenjak 
Lopovi, kraja, paraziti,...........
28.1.2015Ocenijana 
To je bilo pa za nizko ceno če je 91 % lastnik???
28.1.2015–1   (0)   (1)   Oceniproletarec 
Ta Novolesov Kompleks bi morala odkupiti občina že pred 3 leti. Tukaj bi lahko imeli športniki svoje prostore, kotlovnica za celo Stražo, Vavto vas , veslaški center, obrtniška cona pa tudi vezane plošče bi obratovale dalje.pa še kaj bi se našlo. Sedaj pa tujci delijo našo zemljo - dobičke, a je to za dobrobit občine????
28.1.2015OceniMislim da vem 
Kot je bilo pričakovati. Eni prevzamejo objekte z visoko donečimi obljubami o zagonu proizvodnje. V resnici pa že ves čas od zadaj čakajo kapitalski botri, ki bodo imeli tukaj tisto, kar na trgu nudi najvišje zaslužke. Predpostavljam, da bo to sežigalnica odpadkov, ki je prišla skozi zadnja vrata v Stražo. Ali pa niti ne tako hudo skozi zadnja vrata. Morda pa kdo že ves čas ve, kaj je imel kupec za bregom.
28.1.2015Ocenistane 
Sretno Kekeci
28.1.2015Ocenidelavec 
Slovenija mafijska država. Bavčar,Janša ne gredo v zapor..... itd. Nikoli ne grem na volitve.
29.1.2015Ocenistražan 
dobro nam došao??????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava