Športniki leta Drobničeva, Slatinšek in košarkarji

28.1.2015 | 21:00

Mateja Drobnič in Uroš Slatinšek (Foto: I. Vidmar)

Mateja Drobnič in Uroš Slatinšek (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Nocoj so Novomeščani dobili nove športnike leta. Po mnenju strokovne komisije in glasovalcev prek spleta sta si naziv novomeškega športnika leta 2014 najbolj zaslužila atletinja Mateja Drobnič, članica atletskega kluba Krka, in namiznoteniški igralec in trener Uroš Slatinšek, član namiznoteniškega kluba Krka, za športni kolektiv leta 2014 pa so izglasovali košarkarski klub Krka

Mateja Drobnič je pred leti v novomeški atletski klub prišla iz Brežic, lani pa se je izkazala tudi na mednarodni sceni, saj je v skoku ob palici osvojila bron na balkanskem prvenstvu tako pozimi v dvorani kot poleti na prostem, precej pa je pripomogla tudi k tretjemu mestu Krke na ekipnem državnem prvenstvu, ki so ga novomeški atleti lani pripravili na prenovljenem stadionu Portoval. Mateja pa novomeški atletski klub ni obogatila le po tekmovalni plati, ampak je zelo dejavna tudi na organizacijskem področju. Drugo mesto je med dekleti osvojila košarkarica Maruša Seničar.

Podobna je tudi zgodba Uroša Slatinška, ki je v novomeški namiznoteniški klub pred osmimi leti prišel iz Velenja, v Novem mestu pa že ves čas dela kot trener in je prvi igralec članske vrste, ki je lani osvojila naslov državnega prvaka, Uroš pa je končno postal tudi posamični državni prvak, najboljši v državi pa je tudi v igri dvojic in pokalni prvak ter zmagovalec slovenskega mastersa.Drugo mesto je v točkovanju za športnika leta 2014 osvojil košarkar Jaka Klobučar, tretje pa telovadec Luka Bojanc.

Na prireditvi športnik leta so poleg razglasitve športnika leta podelili tudi občinska priznanja državnim prvakom in reprezentantom ter Bloudkova priznanja  zaslužnim športnim delavcem.

I. V.

Galerija

Komentarji (11)

29.1.2015–1   (1)   (2)   Ocenijelebajd 
kdaj pa so stadion portovald prenovil? kje so tribune, infrastruktura? koga vi zajebavate?
29.1.2015 2   (2)   (0)   Ocenisandi 
Si se pa zbudil. Stadion je v celoti prenovljen v letu 2013-2014. Res da ni še tribun, tudi tukaj teče postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja. Vprašaj atlete če se je kaj spremenilo.
29.1.2015 1   (1)   (0)   Ocenijelebajd 
celota pomeni cel kompleks, ne pa tartan.. tartan je mogoče 1/5 vsega kar je potrebno urediti na stadionu.. glede na egotrip ki ga živijo atleti, pa se strinjam da je po njihovo 'stadion v celoti prenovljen'...
29.1.2015Ocenilili 
Čestitka tudi pišočemu za Bloudkovo priznanje !
29.1.2015Ocenipulitzer 
je.. samo ne vem kaj je spisal da si je prislužil bloudka...al to pride z leti?
29.1.2015Ocenilili 
Od višine posameznikovega IQ-ja je odvisno poznavanje načina pridobitve nagrad,tako Pulitzerjeve kot Bloudkovih priznanje.Lep dan .
29.1.2015Ocenipulitzer 
za pulitzerja mi je jasno, za bloudka pa ne... zato tud vprašam zakaj jo je dobil, saj v tem kar piše ne vidim nobenega presežka- prej nasprotno... tudi Vam lep dan.
30.1.2015Ocenišportnik 
O športu bi moral pisati nekdo, ki se je kdaj tudi sam ukvarjal s športom, še najbolje, če je končal fakulteto za šport in se spozna na vse športe, ne pa da za šport dajo najslabšega novinarja pri časopisu, ker o drugem ne more pisati. Potem pa še nagrado dobi za to.
30.1.2015Ocenipripomba 
Dežurni nergači, ves dan jezni nase in ves svet, v akciji, kot običajno.
30.1.2015OceniMatija 
Čestitke vsem za prejeta priznanja, kot tudi tistim, ki jih niso prejeli, pa tudi tistim, ki bi lahko bili nominirani, pa niso bili.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava