posavje

Evropska poslanca na obisku v Posavju

31.1.2015 | 16:30 | R. Ž.

Foto: R. Ž.

Foto: R. Ž.

Krško, Brežice - Kljub včerajšnjim neugodnim vremenskim razmeram sta na napovedani obisk evroposlancev v Posavju včeraj prišla Igor Šoltes in pobudnik obiska Franc Bogovič, vreme pa je na poti ustavilo poslanki Romano Tomc in Patricijo Šulin.

Poslanca sta si najprej ogledala sortirnico odpadkov in novo kompostarno družbe Kostak ter obiskala gradbišče HE Brežice, podjetje Evrosad in družbo Gen Energija.

Ob zaključku obiska sta se na gradu Rajhenburg sešla s predstavniki lokalnega gospodarstva, politike in civilne družbe. Na pogovoru sta predstavila svoje delo in aktivnosti v evropskem parlamentu, med drugim pa sta izrazila željo po tesnejšem sodelovanju slovenske vlade in predstavnikov države v evropskem parlamentu. "Pravzaprav bi bilo dobro, če bi Vlada RS bolje izkoristila svoje predstavnike v Bruslju in še pred sprejemanjem evropske zakonodaje sporočila svoje želje in potrebe," je menil Igor Šoltes, in dodal, da država v večini primerov reagira šele takrat, ko je že prepozno in je zakonodaja že v fazi sprejemanja.

Sicer pa so zbrani na pogovoru izpostavili tudi težave slovenskih kmetov, lastnikov gozdov in neugodnih cestnih in železniških povezav, poslanca pa sta jih seznanila z možnostmi pomoči Evrope in znova opozorila, da je država tista, ki mora dajati pobude in pripraviti podlage za morebitne razprave v evropskem parlamentu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava