posavje

Po Sušinovem odstopu nadomestne volitve

13.2.2015 | 12:25 | M. L.

Po Sušinovem odstopu nadomestne volitve
Po Sušinovem odstopu nadomestne volitve
Po Sušinovem odstopu nadomestne volitve

Brežice - Brežiški občinski svet je včeraj sprejel predlog proračuna za leto 2015. Kot je rekel župan Ivan Molan, letošnji proračun znaša okrog 27 milijonov evrov. »Gre za bistveno manjši proračun kot v prejšnjem letu. Od leta 2012 do letošnjega leta se nam je namreč zmanjšal prihodek s strani države za približno dva milijona evrov. V skladu s tem bomo morali proračun za leto 2015 nekako uravnotežiti. Zmanjšuje se poraba, za okrog 10 odstotkov, in bistveno manj bo investicij. Upam, da bomo kljub temu uspeli obdržati veliko programov, ki so namenjeni občanom. Resda se predvideva približno 10-odstotno znižanje teh, a vseeno bi želeli, da v proračunu ostanejo v glavnem vse te postavke,« je dejal župan. Med prednostmi proračuna je oskrba z vodo. V proračunu ostaja kot prednost tudi prenova osnovne šole v Cerkljah ob Krki.

Včerajšnja seja pomeni začetek razprav o proračunu. Dokument so s sprejemom poslali v javno razpravo, ki bo trajala do 27. februarja. Pred končnim besedilom proračuna bo župan moral nedvomno skozi zajeten sveženj pripomb, saj so svetniki že na včerajšnji seji poudarjali, da občina proračunski denar po celotni občini razporeja neenakomerno in po mnenju nekaterih nepravično.

Svetniki so se na včerajšnji seji seznanili tudi z odstopom svetnika Ivana Sušina. Kot je povedal župan, bodo zaradi tega odstopa nadomestne volitve v 4. volilni enoti, ki zajema med drugim Bizeljsko, Artiče, Sromlje, Pišece.

Občinski svet je soglašal z imenovanjem Martina Brataniča za direktorja Regionalne razvojne agencije Posavje. V zvezi s to kandidaturo je Aljoša Rovan dejal, da je bil postopek izbire tega kandidata izmed prispelih preostalih kandidatov nenavaden. Rekel je, da ima vtis, kot da je pristojno telo, ki je odločalo, naredilo tako, da je postopek zakonit, a je pri tem  želelo za direktorja prav Brataniča. Andrej Vizjak, ki je predsednik občinske kadrovske komisije, je Rovanove pripombe zavrnil kot neutemeljene in pri tem dejal, da je Regijska razvojna agencija v Posavje, katere direktor je že doslej bil Bratanič, pridobila Posavju veliko razvojnega denarja, tudi evropskega.

Občinski svet je imel na dnevnem redu še nekaj drugih kadrovskih točk. Tako je med drugim imenoval komisijo za spremljanje romske skupnosti v brežiški občini.

Sejo bodo nadaljevali v ponedeljek, 23. februarja.

‹ nazaj

Galerija (12)

IMG 12 (10)
IMG 12 (11)
IMG 12 (12)
IMG 12 (13)
IMG 12 (17)
IMG 12 (2)
IMG 12 (3)
IMG 12 (5)
IMG 12 (6)
IMG 12 (7)
IMG 12 (8)
IMG 12 (9)

Komentarji (1)

13.2.2015Ocenivizgec 
Glej ga vizgeca,še vedno je vsa vijolčast.Najbrž od hrane ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava