kolesarstvo

Kump četrti na veliki nagradi Lagune

16.2.2015 | 09:30 | STA

Marko Kump (Foto: Kk Adria Mobil, arhiv DL)

Marko Kump (Foto: Kk Adria Mobil, arhiv DL)

Poreč - Kolesarji slovenskih klubov so sezono začeli z veliko nagrado Lagune v Poreču. Na 160 kilometrov dolgi progi se je med njimi najbolj izkazal povratnik v ekipo Adrie Mobila Marko Kump, ki je dobil sprint zasledovalne skupine, kar je zadoščalo za četrto mesto.

O zmagi je odločala trojka, ki je bežala skoraj ves čas dirke in imela med njo že 12 minut prednosti. Na koncu je zmagal Avstrijec Michael Gogl pred Italijanoma Seidom Lizdejem in Simonejem Pentillijem.

Kump je zaostal deset sekund, v njegovi skupini so bili še kolesar Radenske Marko Pavlič, tekmovalec ekipe Sinergy Baku Matej Mugerli in Kumpov moštveni kolega Klemen Štimulak, zasedli so 15., 18. in 20. mesto. Najboljši v tretji skupini, ki je zaostala 24 sekund, je bil veteran Jure Golčer (Simplon Wels), zasedel je 21. mesto.

Trener Adrie Mobila Mervar Boštjan je po dirki dejal: "Žal mi je mojih kolesarjev, ki so garali ves dan. Na koncu je zmanjkalo le malo sreče. Od drugih ekip smo dobili le malo pomoči, saj večina ekip gleda le na nas, kar je na nek način razumljivo."

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava