gospodarstvo

Krkaši gostili najbližje sosede

4.3.2015 | 15:00 | M. M.

Spominska "gasilska" s predsednikom uprave Krke Jožetom Colaričem. (Foto: Krka)

Spominska "gasilska" s predsednikom uprave Krke Jožetom Colaričem. (Foto: Krka)

Novo mesto - V Krki so tudi letos organizirali srečanje s krajani, ki živijo v neposredni bližini njihove tovarne v Ločni. Včeraj so jim predstavili svojo dejavnost, rezultate poslovanja v lanskem letu, investicijske in poslovne načrte ter dosežke na področju varovanja okolja.

Krkaši gostili najbližje sosede

Kot so sporočili iz novomeškega farmacevta, Krkina strategija temelji na načelih trajnostnega razvoja, zato napredek podjetja od nekdaj povezujejo z dialogom z družbeno skupnostjo. Zavedajo se, da je njihova temeljna naloga ohranjati družbeno in naravno okolje, v katerem delujejo in se razvijajo.

Trajnostno izboljšanje stanja okolja je odvisno tudi od kakovostnih odnosov s predstavniki družbenega okolja, še posebno s prvimi sosedi, saj s svojim delovanjem vplivajo na njihov življenjski prostor. Tako so tudi letos pripravili srečanje s krajani, na katerem so predstavili svoje dejavnosti, rezultate in načrte, še posebno tiste, ki so tesno povezani z varovanjem okolja.

V odprtem dialogu so izmenjali mnenja in pridobili pomembne informacije o pogledih krajanov in svoji vlogi pri varovanju okolja, kar bodo upoštevali pri načrtovanju svojih okoljskih ciljev in programov. Tudi sicer vodstvo Krke in predstavniki krajevne skupnosti redno sodelujejo. Krajani so vključeni tudi v pripravo prostorskih ureditvenih načrtov, njihove morebitne predloge in pobude pa obravnavajo sproti.

V Krki so v zadnjih petih letih v varovanje okolja vložili skoraj 30 milijonov evrov. Letni stroški varovanja okolja znašajo 4,2 milijona evrov, za okoljske naložbe pa so lani namenili 2,4 milijona evrov.

Krka za varnost in zdravje zaposlenih in okoliških prebivalcev skrbi tudi z vlaganji v varstvo pred požarom. Posebno pozornost namenjajo učinkovitemu delovanju sistemov aktivne požarne zaščite, ukrepanju ob izrednih dogodkih ter usposobljenosti zaposlenih. Nevarne snovi skladiščijo v ustreznih sodobno opremljenih in varovanih objektih, ki ob izrednih dogodkih zagotavljajo visoko stopnjo varnosti tako za zaposlene kot tudi za sosede, so med drugim zapisali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava