kronika

Dve nesreči, poškodovan motorist in več vozil

22.4.2015 | 12:05 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

S PU Novo mesto danes podrobneje poročajo o včerajšnjih dveh hudih prometnih nesrečah. Brežiški policisti so ugotovili, da je sinoči 68-letni moški vozil avtomobil po regionalni cesti iz Brežic proti Krškem. Pri naselju Dolenja vas pri Artičah je ob zavijanju zapeljal preko levega smernega vozišča in spregledal motorista, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. 58-letni motorist je po trčenju padel in se huje poškodoval. Avtomobil je poškodoval tudi 26-letni voznik avtomobila, ki je vozil za motoristom. V izogib trčenju je zaviral in zapeljal s ceste. Policisti bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Prometna nesreča na Poljanah

Dopoldne se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil na Poljanah pri Žužemberku. Po prvih ugotovitvah policistov je nesrečo povzročil 59-letni voznik avtomobila, ki je izsilil prednost 59-letni voznici drugega avtomobila. Po trčenju se je avtomobil voznice prevrnil, vanj pa je trčil še 34-letni voznik, ki je pripeljal iz nasprotne smeri.

Denar hranite na banki ali v sefu!

Na parkirnem prostoru v Novem mestu je v zadnjih dveh dneh nekdo vlomil v kombinirano vozilo in vzel električno orodje. Lastnika je oškodoval za 2500 evrov.

V noči na torek je v Ruhni vasi na območju Šentjerneja neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši, kjer je našel in odnesel večjo vsoto denarja. Okoliščine policisti še preiskujejo.

»Na našem območju so policisti v preteklosti že obravnavali primere, ko so storilci vlamljali v stanovanjske hiše in ukradli večje vsote denarja. Občanom ponovno svetujemo, naj doma nikoli ne hranijo večjih vsot denarja in dragocenosti. Policisti namreč ugotavljajo, da storilci lahko v kratkem času temeljito preiščejo prav vse prostore v hiši in denar in ostale dragocenosti najdejo tudi na mestih, za katere so oškodovanci prepričani, da so dovolj skrita in da tam denarja ne bo nihče našel. Občanom svetujemo, naj denar hranijo v banki ali v sefu,« ob tem opozarja predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Kot je še navedla, se vlomilci običajno na kaznivo dejanje dobro pripravijo. Opazujejo navade stanovalcev, hišo in okolico. Nemalokrat s pretvezo, da nekaj prodajajo ali da nekoga iščejo, pozvonijo na vratih hiše in se tako prepričajo, ali je kdo doma. »Ljudem svetujemo, naj bodo pozorni na pojav neznancev, ki si ogledujejo stanovanjske hiše ali z različnimi pretvezami hodijo okoli hiš. V takih primerih naj takoj pokličejo policiste na številko 113 in jim sporočijo opis sumljivih oseb in registrsko številko vozila, s katerim so se odpeljali. Policisti bodo v primeru izsleditve neznancev opravili identifikacijski postopek in v skladu s pooblastili storili vse, da zavarujejo varnost ljudi in premoženja. Prav tovrstni podatki in informacije občanov so policistom v veliko pomoč pri preiskavi kaznivih dejanj in odkritju storilcev.«

Med avtomobili tudi ukraden bmw

Na mejni prehod Obrežje je sinoči nekaj po 22. uri pripeljal voznik tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov. Policisti so ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil eden izmed avtomobilov ukraden v Nemčiji. BMW 320 so zasegli, opravili razgovor s 38-letnim voznikom, sicer državljanom Bolgarije, in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo. O podobnem primeru so le dan prej poročali z mejnega prehoda Metlika.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava