posavje

Bodo Sevničane znova izigrali?

23.4.2015 | 16:00 | R. Ž.

Tomaž Lisec (Foto: R. Ž.)

Tomaž Lisec (Foto: R. Ž.)

Sevnica - Čeprav smo se 1. aprila na našem spletnem portalu šalili, da Sevničani še ne bodo tako kmalu dobili vladne uredbe, s katero bi bilo mogoče pluti po akumulacijskem jezeru Hidroelektrarne Boštanj z motornimi plovili, se bo očitno zgodilo prav to. Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je namreč poslancu Tomažu Liscu obljubila, da bo uredba pripravljena do konca marca letos. Ker se to ni zgodilo, je na seji državnega zbora Lisec ministrico znova vprašal, kaj se dogaja z uredbo. Med drugim mu je odgovorila, da jo je res obljubila do konca prejšnjega meseca, a je bila na ministrstvu najprej predvidena kadrovska okrepitev. "Na žalost še ta del ni izveden, tako da ne bom več odgovarjala v smislu postavljanja datuma. Torej, v izvajanju nalog brez kadrovske okrepitve, mi je zelo žal, bodo takšne zadeve še vedno ostale neizvedene," je med drugim povedala ministrica.

Tomaž Lisec je bil nad odgovorom ogorčen, zato razmišlja o kazenski ovadbi zoper ministrico in njene uslužbence. Kot pravi, ga je ministrstvo vsa ta leta zavajalo, da je uredba v pripravi, v resnici pa se na tem področju ne dogaja nič. Po njegovih podatkih je tam zaposlenih okoli 1200 ljudi, zato je to nesprejemljivo. Trenutno zbira podatke o tem, kateri uslužbenci ministrstva so oziroma so bili zadolženi za pripravo uredbe, če se do 1. junija ne bo zgodilo nič, pa bo vložil kazenske ovadbe zaradi nedela.

‹ nazaj

Komentarji (5)

24.4.2015Ocenidomačin 
Ja Lisec, kaj si pa mislil...to je naša politika. Ste pa vsi isti, a veš! Res si naiven, če misliš da se pri nas kaj resnega dela.
24.4.2015Ocenimiha 
mislim, da vsi politiki niso isti - sploh pa očitno pri tej zgodbi niso toliko krivi politiki ala ministri, ampak uradniki.
24.4.2015Oceniups 
A ta ministrica sploh ve, kje je Sevnica??? In, briga njo ena Sevnica in jez na Savi!
24.4.2015OceniMOP 
Pa kaj oni na MOP sploh delajo pripravljajo čudne uredbe??, hodijo po nadpovprečne plače in to je to, garnitura se mora zamenjat in pol se bo kaj konkretnega naredilo. Itaq imajo sedaj že toliko "delovnih" izkušenj da jim bo trg brezproblema pokazal iz kakšnega testa so, pa da vidimo te korenjake hehe
25.4.2015Oceniinn 
Ne vem zakaj se Lisec tako čudi, saj če bi bili plavo-rumenčki gor, ne bi bilo nič drugače. Polne pisarne so jih, nimajo kaj delat, pa še pravijo da, jih je premalo. Preveč jih je, da bi kaj pametnega prišlo ven od njih, tako pa same neumnosti in luknje v tem kar sprejmejo.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava