kronika

V Gribljah pele pesti

28.4.2015 | 12:10 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti PU Novo mesto so imeli minuli, praznični konec tedna kar nekaj dela. Črnomaljski varuhi reda so denimo v noči na soboto prejeli klic na pomoč iz Gribelj, kjer naj bi se stepli pred gostinskim lokalom.

Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so, da so v gostinskem lokalu štirje moški napadli in pretepli tri osebe. Eno žrtev so huje poškodovali, dva pa sta utrpela lažje telesne poškodbe. Policisti so nasilneže izsledili in jih bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilništva in hude telesne poškodbe.

22-letni osumljenec iz Metlike, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, se je sicer odpeljal z avtomobilom. Policisti so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila sodno pridržanje.

Pijan povzročil nesrečo

Minuli petek okoli 21.30 so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na Kočevarjevi ulici. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 27-letni voznik avtomobila, ki je v križišču izsilil prednost 28-letnemu vozniku drugega avtomobila. 28-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligrama alkohola.

15-letnico odpeljali v bolnišnico

Sevniški policisti so bili v nedeljo okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči na Žigarskem vrhu. Ugotovili so, da je 15-letna voznica kolesa z motorjem vozila po lokalni cesti. V ovinku naj bi zaradi peska na cesti izgubila oblast nad vozilom, padla in si huje poškodovala nogo. Oskrbeli so jo v brežiški bolnišnici.

Izsilil prednost

Novomeški policisti so minuli petek okoli 12. ure obravnavali tudi prometno nesrečo v Dolenjem Karteljevem. Voznik avtomobila je po njihovih ugotovitvah pri vključevanju z neprednostne na prednostno cesto izsilil prednost voznici avtomobila, ki je pravilno pripeljala po prednostni cesti. V nesreči se je 27-letna voznica lažje poškodovala. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Zapeljala s ceste

Na regionalni cesti pri Koroški vasi je prav tako v petek okoli 8. ure 63-letna voznica avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom in zapeljala s ceste. V nesreči se je lažje poškodovala.

Ogrožala ostale udeležence v prometu

Istega dne okoli 10. ure je policist pri Uršnih selih opazil voznico avtomobila, ki je vijugala po cesti in ogrožala ostale udeležence v prometu. Policisti so kršiteljico ustavili in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imela 1,16 miligrama alkohola (2,41 g/kg). 41-letni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so odvzeli prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegli avtomobil

Brežiški policisti so sinoči okoli 22. ure v Brežicah ustavili voznika avtomobila in mu odredili preizkus. 42-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligrama alkohola (1,58 g/kg). Ugotovili so tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Izsledili tatove

Novomeški organi pregona so bili v nedeljo okoli 19. ure obveščeni, da so z dvorišča prodajalne v Novem mestu neznanci v kombinirano vozilo naložili stroj za pometanje, vreden pet tisočakov, in se odpeljali. Na podlagi opisa so policisti slabo uro kasneje vozilo in ukraden stroj izsledili v okolici Novega mesta. Stroj so vrnili lastniku, zoper tri osumljence pa bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vzeli orožje, kovance,…

V Črnomlju je v nedeljo v večernih urah nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, odnesel je dve starejši puški in pištolo. V času vloma lastnikov ni bilo doma.

Dan prej pa je pri Drnovem neznanec iz odklenjenega avtomobila ukradel dve denarnici z gotovino in bančnimi karticami.

V noči na soboto je v Novem mestu nekdo vlomil v parkirni avtomat in vzel kovance. Povzročil je za okoli 800 evrov škode.

Na parkirnem prostoru v Velikem Gabru pa je v soboto nekdo poškodoval avtomobil in povzročil za 3000 evrov škode.

‹ nazaj

Komentarji (2)

28.4.2015 1 (1) (0)Ocenitone 
zadnje čase se kr udarjajo z pestmi v gribljah,spet bo nekaj bilo...nismo več leta 1980
28.4.2015 2 (2) (0)OceniJure 
delat, delat celi dan pa da vidime če se bi potem tepli.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava