kronika

Obrnil kar na AC. Pri Ždinji vasi nesreča 17-letnega motorista

14.5.2015 | 13:45 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: M. M., arhiv DL)

Policiste OKC Policijske uprave Novo mesto je včeraj nekaj po 9. uri občan obvestil, da je v Dobruški vasi voznik avtomobila na avtocesti proti Novem mestu zapeljal v nasprotni smeri. Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so kasneje ugotovili, da je kršitelj vozil v nasprotni smeri po prehitevalnem pasu in ogrožal ostale udeležence v prometu, ki so se uspeli izogniti trčenju. Voznik je na avtocesti avtomobil polkrožno obrnil in avtocesto zapustil na izvozu za Dobruško vas. 78-letnega voznika so izsledili in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Po zaključenem postopku ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, danes sporočajo z novomeške PU.

»Voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, svetujemo, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti kar najhitreje obvestijo policiste na številko 113,« ob zadnjem primeru opozarja Alenka Drenik s PU Novo mesto in dodaja: »Voznikom, ki ugotovijo, da so zapeljali na nasprotno smerno vozišče avtoceste, pa svetujemo, naj ustavijo vozilo (po možnosti zunaj vozišča in tako, da ne ogrožajo sebe in drugih udeležencev v cestnem prometu). O tem naj takoj obvestijo tudi policiste, ki bodo poskrbeli za ustrezno zavarovanje vozila in varnost ostalih udeležencev v prometu.«

Hudo poškodovan motorist

Danes nekaj po 10. uri se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti pri Ždinji vasi, v njej sta bila udeležena voznik avtomobila in motorist. Reševalci so udeleženca nesreče odpeljali v bolnišnico in po prvih ugotovitvah je 17-letni motorist huje poškodovan, 73-letni voznik avtomobila pa je utrpel lažje telesne poškodbe. Okoliščine oziroma vzrok prometne nesreče policisti še preiskujejo.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Krški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o prometni nesreči v Krškem. 17-letni voznik motornega kolesa naj bi po njihovih ugotovitvah zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. 17-letni motorist je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligrama alkohola (2 g/kg). O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Škode za 3500 evrov

V Novem mestu je v zadnjih dneh nekdo iz odklenjenega objekta vzel visokotlačni čistilec. Škode je za okoli 3500 evrov.

Vzel tudi nakit

Trebanjski policisti so bili včeraj obveščeni, da je v preteklih štirinajstih dneh na območju Trebnjega nekdo vlomil v počitniško hišo, ukradel je nakit in televizijski pretvornik. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1400 evrov.

S čim bodo pa sedaj kosili?

V okolici Uršnih Sel je v noči na sredo neznanec vlomil v počitniško hišo in ukradel dve kosilnici in brusilko. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava