kronika

Obvezno prekuhavanje vode, ponekod še brez el. energije

24.5.2015 | 08:40 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Dežurni na številki 112 so poslali tudi obvestila o obveznem prekuhavanju vode in prekinjeni oskrbi z električno energijo.

Komunala Novo mesto obvešča vse uporabnike, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Novo mesto – Jezero in vodovodnega sistema Novo mesto – Stopiče, da je zaradi pojava povišane motnosti potrebno vodo pred uporabo prekuhati. Obvestilo velja do preklica.

Javno podjetje Komunala Črnomelj obvešča uporabnike pitne vode v občini Semič, ki se oskrbujejo iz vodnih virov na Blatniku in Srednje vasi, da zaradi obilnih padavin vodo za uživanje pred uporabo prekuhajo. Obvestilo velja do torka.

Vse uporabnike, ki se oskrbujejo s pitno vodo iz zajetja Izvir-naselja Kamence, Čedem, Izvir, Brvi in Dolenja Pirošica, prav tako obveščajo, da je vodo zaradi povišane motnosti potrebno prekuhavati. Obvestilo velja do preklica.

Navodila o prekuhavanju pitne vode

Voda naj vre tri minute. Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja, naj voda ostane v isti posodi, v kateri ste jo prekuhali. Hranite jo v hladilniku, za pitje pa jo lahko uporabljate 24 ur, izjemoma do 48 ur.

Če je voda motna, jo morate pred prekuhavanjem precediti skozi več plasti čiste tkanine ali skozi čist papirnat filter (npr. pivnik, filter za kavo). Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočajo pripravo čaja oz. drugih napitkov, lahko pa jo zaužijete v obliki juhe ali kakšne druge jedi (Vir: povzeto po navodilih NIJZ).

Brez elektrike bodo…

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce, da bo zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije na področju nadzorništva Mokronog danes do 11. ure na območju transformatorske postaje Mokronog.

Distribucijska enota Novo mesto - nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo danes do 18. ure zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah občasno motena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Cviblje 2.

Distribucijska enota Krško obvešča, da bo danes zaradi vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah motena dobava električne energije med 7.45 in 9.45 na območju transformatorske postaje Iskra Kostanjevica ter med 10.20 in 12.10 na območju transformatorske postaje SOP 2.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.5.2015OceniEva 
Glavno da imajo na Komunali dobre plače in 6 direktorjev. Za investicije pa ni denarja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava